‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. Ce au învățat tinerii care participă la Academia AgTech

VIDEO. Ce au învățat tinerii care participă la Academia AgTech

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De mai bine de două săptămâni, participanții care s-au înscris la prima Academie din Moldova dedicată tinerilor specialiști în agricultură, au asistat la un șir de seminare de instruire în care au învățat despre cum să-și seteze prioritățile și să prioritizeze oportunitățile, să-și gestioneze timpul, care sunt instrumentele digitale care îi ajută să fie mai productivi la locul de muncă, tendințe în agricultură, inovație și business. 

În seara zilei de marți, 24 noiembrie, cursanții au studiat despre organizarea procesului de lucru și modele de defalcare a activităților unui proiect, de la Roman Gluck, formator Public Speaking.

Totodată, tinerii au povestit despre faptul că subiectele prezentate de mentori i-au ajutat să conștientizeze despre rolul socializării eficiente și comunicării corporative, importanța instrumentelor digitale pentru planificarea corectă a timpului. Fiecare dintre cei prezenți a menționat despre cele mai importante lucruri pe care le-a memorizat și pe care le va aplica și în activitățile pe care le desfășoară.

Astfel, Mihai Cuciuc, student la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, facultatea Horticultură, specialitatea Protecția plantelor, a remarcat că i-a fost interesant subiectul ce ține de planificarea timpului.

„Pe parcursul sesiunilor la care am participat am învățat mai multe lucruri interesante și utile. În mod prioritar, mi-a plăcut modulul despre planificarea corectă a timpului, cum să utilizăm corect rețele de socializare pentru a promova activitatea pe care o desfășurăm. Mai mult ca atât, am încercat să-mi organizez un calendar al activităților, dar s-a dovedit că nu este atât de simplu de a include și a respecta toate acțiunile planificate”.

Violeta Dabija, studentă la Academia de Studii Economice din Moldova a ținut să specifice că și-a notat mai multe elemente pe care deja le aplică.

„Mi-am notat mai multe lucruri despre care s-a vorbit în cadrul seminarelor, iar pe unele dintre acestea deja am încercat să le aplic și mă refer la prioritizarea activităților, am încercat să utilizez și unele aplicațiile care mă ajută să gestionez corect timpul și cum să mă prezint la întâlniri de serviciu sau interviuri de angajare”.

Iar Vasile Dubceac, master la UASM, specialitatea Economie și politici de dezvoltare rurală a spus că și-a schițat cel mai important element pentru succes, adică respectarea timpului.

„Am înțeles de ce este important să respecți timpul tuturor și acest lucru cred că mă va ajuta să fiu mai eficient. Pe viitor, mă gândesc să-mi inițiez propria afacere, dar cred că la moment încă nu am experiența necesară”.

‹ adv ›

Oleg Onofrei, absolvent al UASM, a constat că niciodată nu este târziu să înveți ceva nou. Și Tatiana Șișcanu, care la fel este o fostă absolventă a UASM,  a comunicat că a decis să revină pe băncile universității pentru a descoperi noi orizonturi.

„Dacă mi-ar fi spus cineva acum 10 ani  în urmă că pe timp de pandemie am să mă lansez într-o afacere agricolă, nu îl credeam, mai ales că eu nu sunt din categoria celor care se aruncă în mare fără ca să știe a înota. Dar așa s-a întâmplat că am inițiat o mică afacere cu o plantație multianuală și sper să avem succes”. 

Vedeți în video de mai jos, ce alte abilități și competențe au acumulat participanții la Academia AgTech.

Amintim că, în perioada 10 noiembrie – 2 decembrie circa 30 de tineri participă la sesiunile organizate în cadrul Academiei AgTech. Mai multe detalii despre proiect aflați accesând următorul link.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›