Cerințele privind limitele maxim admise de reziduuri în fructe, necesitatea obținerii unor recolte mai sigure, fără a afecta fauna utilă, dar și costurile mai mari fac pomicultorii să testeze și implementeze noi tehnologii în schemele integrate de protecție a plantelor.
În acest context, specialiștii Chimplant au organizat, la nordul țării, seminarul „Combaterea viermelui mărului și a moliei pieliței fructelor prin metoda dezorientării sexuale aplicând tehnologia RAK 3+4”, pentru a prezenta rezultatele utilizării metodei RAK 3+4 în cadrul Alex Nord Trans SRL.
În cadrul Alex Nord Trans nu a fost necesar niciun tratament pentru combaterea viermelui mărului și moliei pieliței fructelor.
Ghenadie Buciuceanu a mai specificat că pentru o eficiență maximă, în cazul livezilor amplasate în apropierea plantațiilor unde se utilizează tehnologia RAK 3+4, se recomandă instalarea difuzoarelor pe o distanță de 30 de metri și în acestea, pentru formarea unei zone de protecție.
Pe lângă tehnologia RAK 3+4, în schema de protecția a livezii au fost incluse, practic, toate produsele BASF dedicate culturii mărului, acestea dovedindu-și eficiența pe parcursul anilor.
Alexandr Ciurupita, administratorul Alex Nord Trans SRL, a menționat că este primul an în care testează metoda, însă până la moment deja au putut fi evitate nouă tratamente comparativ cu parcelele unde se utilizează metoda clasică de protecție.
Fermierii prezenți la eveniment au putut beneficia de consultanța specialiștilor Chimplant și afla mai multe despre noile produse BASF incluse recent în portofoliu.
Pentru mai multe detalii despre produs, apelați la 078 069 888.