Producătorii care planifică să depună dosarul pentru a accesa plăți directe per cap de animal întâmpină mai multe dificultăți.
Pentru a-i ajuta să depășească impedimentele și oferi mai multă claritate Agrobiznes împreună că Asociația Fermierilor-Producători de Lapte a organizat Webinarul: Pregătirea dosarului pentru subvenții per cap de animal.
În cadrul acestuia au participat producători din diferite raioane ale țării și reprezentanți ai direcțiilor agricole. Producătorii au acordat întrebări, iar cele pentru care nu s-a identificat răspuns vor fi transmise autorităților.
Video de la webinar poate fi urmărit aici:
Amintim că:
Sunt pasibile pentru plata directă animalele înregistrate și exploatate în ferme zootehnice amplasate în extravilan, femele cu vârsta de cel puțin 12 luni,
întreținute într-un efectiv de minim 10 capete vaci și juninci, 50 capete oi și mioare specializate în producția de lapte, 30 capete oi și mioare specializate în producția de carne, 30 capete capre și căprițe.
Animalele trebuie să fie incluse în Nomenclatorul raselor, tipurilor și crossurilor de animale, omologate (raionate) în Republica Moldova inclusiv metiși cu aceste rase.
*metis – animal provenit din încrucișarea a doi indivizi de rase diferite.
Dosarele pot fi depuse în perioada 1 aprilie – 4 iunie 2021 la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), după care acestea vor fi examinate în ordinea în care au fost înregistrate.
Sunt eligibili producătorii care fac parte din asociațiile producătorilor agricoli cu profil ramural.
Animalele trebuie să fie obligatoriu asigurate în condițiile Legii nr.243/2004 privind asigurarea subvenţionată a riscurilor de producţie în agricultură.
Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal disponibil pe acest link.
Puteți transmite întrebările D-stră la acest subiect pe adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected], iar noi vom răspunde la acestea în cadrul webinarului ce urmează a fi organizat pe data de 25 martie curent.
Comentarii