luni, 24 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Recomandările Aectra pentru culturile afectate de ger și secetă

VIDEO. Recomandările Aectra pentru culturile afectate de ger și secetă

Recomandate

În frunzele şi tulpinile plantelor afectate de secetă prelungită şi de temperaturile scăzute s-a indus un stres legat de insuficienţa azotului, sistemul radicular al plantelor neputând prelua din sol necesarul de azot, care în acest moment este în creştere.

Pe fondul insuficienţei de azot, ca urmare a secetei prelungite şi a valului de ger, care au stresat culturile de grâu, are loc o inhibare a creşterii plantelor, datorită închiderii stomatelor, inhibării sintezei acizilor nucleici şi a proteinelor, reducerii fotosintezei, respiraţiei şi a proceselor generatoare de energie din plante.

Aplicat în doză de 0,6 L/ha, ATONIK va stimula activitatea nitrat-reductazei, o enzimă importantă pentru accesibilitatea şi utilizarea azotului de către plante. Nitrat-reductaza catalizează reducerea nitraţilor la nitriţi, această reacţie chimică fiind esenţială pentru producerea de proteine în plante.

Recomandăm asocierea ATONIK-ului cu un fertilizant foliar care să asigure plantelor nutrienţi care să se absoarbă rapid în frunze, astfel încât plantele să depăşească mai rapid momentul de stres nutritional.

FertiCig Microelemente este un fertilizant foliar produs de compania Aectra Agrochemicals. Acest produs, pe lângă conţinutul ridicat de azot, conţine întreaga gamă de microelemente esenţiale pentru buna desfăşurare a metabolismului plantelor.

O alternativă la fel de bună o reprezintă fertilizantul foliar Nutricig 20-20-20, care va asigura plantelor o nutriţie echilibrată cu azot, fosfor şi potasiu.

Asocierea dintre ATONIK şi FertiCig Microelemente sau Nutricig 20-20-20 va asigura reluarea vegetaţiei plantelor, în condiţii optime de nutriţie, datorită accelerării fluxului citoplasmatic din celule, care va accelera transportul nutrienţilor în plante.

Principalul beneficiu al aplicării foliare a ATONIK-ului împreună cu Ferticig Microelemente sau cu Nutricig 20-20-20 îl reprezintă refacerea rapidă a plantelor afectate de ger, datorită accelerării procesului de refacere a aparatului foliar şi a creşterilor noi din plante.

Mai multe despre produsele Aectra, culturile la care se aplică, dozele și alte informații despre produse găsiți pe site-ul Aectra.md.

Articol realizat de Ing. Aurelian Palade, Product Manager, Aectra Agrochemicals.

Aectra
Aectrahttps://aectra.md
Aectra Agrochemicals este o companie cu capital 100% românesc, al cărei principal obiectiv este de a contribui activ la creşterea competitivităţii si profitabilității fermierilor.

Citește și ›

Advertoriale