AgriCOOL: Stagiile de practică sau internshipurile sunt primele momente în care tinerii studenți văd care sunt realitățile economice.
Astfel că, orice specialist, care își dorește să devină și un profesionist bun în domeniul său de activitate, trebuie să meargă la cât mai multe internshipuri pentru a acumula experiență, ulterior a se putea angaja la companii de top, sau a-și pune pe roate propria afacere.
Cât de ușor este să găsească o companie care să-i accepte la stagiile de practică, cât de deschise sunt acestea să le arate cum funcționează și care sunt secretele unui specialist solicitat, dar și care este atitudinea studenților atunci când vine vorba despre practică și realizarea activităților înaintate de companie, aflăm de la invitații webinarului.
‹ adv ›
Tinerii spun că, la moment există mai multe oportunități și tot mai multe companii sunt deschise pentru a oferi posibilitatea studenților de a vedea direct cum activează și ce presupune o anumită specialitate, important este să existe dorință.
Participanți AgriCOOL: Gheorghe Bușmachiu, student:
Gheorghe Bușmachiu este student anul III la Universitatea Brunel din Londra, unde studiază ingineria și sisteme de calculatoare, iar singura tangență pe care o are cu agricultura este pasiunea tatălui său pentru această ramură.
Vasile Dubceac, masterand anul I la UASM:
Vasile Dubceac, masterand anul I la UASM, susține că pe lângă studiile acumulate pe profil economic, are o pasiune enormă față de mașini, tractoare, tehnică.
Oleg Stiopca, profesor universitar:
Oleg Stiopca, profesor universitar, crede că companiile agricole nu prea sunt deschise pentru stagiunile de practică a studenților, iar motive ar fi mai multe, printre care și unele destul de obiective.
Până la urmă, stagiile de practică, internship-urile sunt parte a programului de studii, astfel că dacă această etapă nu este realizată, respectiv nu putem vorbi de studii complete.
Deși, tot mai multe companii afirmă că înregistrează o lipsă acută de cadre calificate, tinerii spun că nu sunt acceptați motivându-se lipsa de experiență. Care sunt soluțiile, cum acoperim lipsa de cadre și cum încadrăm tinerii specialiști, aflați din video de mai jos.
‹ adv ›
Acest webinar a fost realizat cu suportul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.
Comentarii