Un vin bun are în amestec mult suflet și atenție, dragoste și muncă. O confirmă și frații Dumitraș, care alături de tatăl lor dezvoltă o frumoasă afacere vitivinicolă.
Strugurii și vinul reprezintă o parte importantă a culturii strămoșești pe care o păstrăm. Fiecare sticlă produsă de noi conține multă muncă și pasiune, povestește Ștefan Dumitraș.
Afacerea care le poartă numele și cu care se mândresc a pornit de la câțiva butași aduși din Italia, țara unde a muncit mai mulți ani Anatolie Dumitraș, tatăl și fondatorul vinăriei.
Podgoriile vinăriei Dumitraș se întind pe o suprafață de 4 ha și fac parte din Dealul Țiglău, în apropiere sunt pădurile din satul Vadul-Leca raionul Telenești, de unde vin și se regăsesc în vinurile produse adieri ușoare de salcâm, tei, flori și ierburi de pădure.
Din sursele obținute au procurat un frigider care îi ajută la producerea vinurilor albe și roze, și au realizat toate conexiunile necesare între frigider și vasele de inox.
Sunt trei frați, Ștefan, Ion, Tudor și fiecare are responsabilitățile sale, Ștefan este responsabil de marketing și promovare, dar se implică desigur și în activitățile de la vinărie. Ion și Tudor sunt implicați direct în toate lucrările de la cramă.
Au o dorință specială și anume să dezvolte afacerea în care au investit multă dragoste și muncă.
La moment, propun consumatorilor vinuri Chardonnay, Merlot, Merlot Rose, Pinot Grigio Și Rose care este un cupaj dintre Merlot și Muscat.
Deși recunoaște că a fost încercat și el de ideea să plece peste hotare, totuși nu regretă alegerea.
Este rezervat când vine vorba despre planuri de viitor, pentru că spune Ștefan, totul depinde de finanțele de care vor dispune și pe care le vor putea investi.
Comentarii