‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVinificatori din provincia Champagne: Schimbările climaterice afectează gustul șampaniei

Vinificatori din provincia Champagne: Schimbările climaterice afectează gustul șampaniei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Afirmaţia a fost făcută de către producătorii de vin din Franţa. Aceştia au observat că din cauza temperaturilor înalte primii muguri ce se desfac sunt afectaţi de îngheţurile spontan apărute primăvara, iar nopţile mai calde influenţează nu doar coacerea mai rapidă a boabelor, dar şi apariţia a noi boli şi dăunători.

„Strugurii sunt buni de recoltat cu două săptămâni mai devreme decât de obicei. Cu 20 de ani în urmă aceştia erau recoltaţi începând cu mijlocul lunii septembrie, acum recoltarea începe în august. Însă nopţile şi zilele calde contribuie la mărirea acidităţii şi vinurile au un alt gust. Aciditatea influenţează direct gustul şampaniei şi ajută la maturizarea acesteia. Pentru a avea un produs de calitate trebuie să fac rezerve de vin din timp”, a explicat coproprietarul vinăriei Champagne A.R., Lenoble Antoine Malassan.

Locuitorii provinciei Champagne, care se ocupă de producerea acestei băuturi, de obicei, amestecă 3 soiuri de struguri: Pinot Noir, Pinot Meunier şi Chardonnay. Acum, din cauza strugurilor de o calitate mai proastă sunt nevoiţi să adauge vinuri de rezervă din recoltele reuşite.

O altă metodă de obţinere a şampaniei de calitate a fost creată de vinificatorul Bruno Paillard, acesta acoperă solul în podgorie cu paie pentru ca soarele să nu influenţeze microflora acestuia. Iar vinificatorul Louis Roederer face des diverse experimente, de la analiza biochimică a vinului şi studierea ADN-ului drojdiilor până la formele mai reduse de tăieri. O soluţie găsită de acesta a fost să permită rezistenţei naturale a viţei de vie să se apere de dăunătorii şi condiţiile extreme apărute.

‹ adv ›
Sursatass.ru
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›