La 9 și 10 aprilie în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani va avea loc cea de-a doua ediție a vernisajului dedicat Vinurilor mari ce provin de la cramele mici.
Evenimentul, organizat de „Uniunea micilor producători de vinuri Dionysos” în parteneriat cu Federația Națională a Fermierilor și suportul Preturii Buiucani are menirea de a promova membrii Asociației, de a-i aduce mai aproape de consumatorii capitalei și de a-i sprijini prin oportunitatea de a face mici vânzări în cadrul târgului.
La eveniment vor participa 23 de vinificatori. Ghidați de gândul că „vinurile mari se fabrică în crame mici”, ei ne asigură că vizitatorii vor rămâne surprinși de calitatea licorilor bahice.
A.O. „Uniunea micilor producători de vinuri Dionysos” este o organizație obştească neguvernamentală, nonprofit, constituită benevol de fondatori, care are ca scop reprezentarea intereselor micilor producători de vinuri, implementarea proiectelor de susținere a dezvoltării micilor producători și organizarea programelor de promovare comună atât în țară, cât și peste hotarele ei.
Activitatea Asociației datează din anul 2010, iar impulsionarea apariției acesteia a fost determinată de necesitatea instituirii unei entități legale destinată să acționeze din numele micilor producători de vinuri, care întâlneau anumite impedimente și bariere legale în desfășurarea activității.
La moment, Asociația numără 60 de membri, care exploatează peste 400 ha de viță de vie, produc anual peste 510 mii de sticle de vin, plasate pe piața locală și exportate în aproximativ 17 state.
Caracterizate prin originalitate și autenticitate, vinurile micilor producători sunt medaliate și apreciate la diferite concursuri internaționale de profil din întreaga lume, fiind obținute 330 de medalii la concursurile internaționale pe parcursul ultimilor 6 ani.
La ora actuală, 17 dintre membrii Asociației dispun de facilități turistice pentru a fi integrați în pachetele turistice și Drumul Vinului Moldovei. Asociația dispune de o listă de 20 de utilaje, inclusiv echipamente de îmbuteliere, etichetare, de capsulare, lăzi pentru culegerea atentă a strugurilor de calitate, instalații de curățire a cisternelor și butoaielor etc.
În Moldova, micii producători angajează peste 650 de persoane permanent și sezonier. A fi membru al Asociatia Micilor Producători de Vinuri din Moldova, pe lângă faptul că te unește cu oameni pasionați și dedicați din domeniul vinicol, mai înseamnă și o serie de activități de dezvoltare și beneficii.
Iată de ce oportunități se bucură membrii Asociației:
- participă în cadrul evenimentelor de promovare naționale și internaționale organizate de Asociație și partenerii de dezvoltare;
- își dezvoltă abilitățile profesionale prin participarea la diferite seminarii mentorate în viticultură și vinificație;
- beneficiază de utilaje, echipamente de producere și acțiuni care contribuie la sprijinirea și dezvoltarea micilor producători;
- promovează și dezvoltă turismul vitivinicol în cazul în care dețin această componentă și multe altele.
Activitatea Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova are și o dimensiune de advocacy și lobby în interesul membrilor săi, prin care întreprinde măsuri pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea barierelor legale în activitatea acestora.
Agrobiznes este partenerul media al acestui eveniment.
Comentarii