‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
-0 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVinurile cramelor Purcari și Ceptura au ajuns în rețeaua Hilton

Vinurile cramelor Purcari și Ceptura au ajuns în rețeaua Hilton

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Grupul Purcari (Bostavan Wineries Group), care deține cramele Purcari și Bostovan din Republica Moldova și Crama Ceptura din România, exportă circa 40% din producția de vin realizată în aceste două țări în mai bine de 30 de țări din întreaga lume, relatează Mold-Street.

Printre principalele piețe sunt Polonia, Cehia, Slovacia, țările baltice, Scandinavia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie, Statele Unite sau Canada.

„Vinurile grupului pot fi găsite în aproape toate ma­rile lanțuri co­mer­ciale din Europa: Auchan, Carre­four, Metro, Lidl, Kaufland, Billa sau Mega Image, atât în România, cât și în alte țări unde sunt prezenți acești re­taileri (Polonia, Slovacia, Cehia, Ucraina). În Polonia, Slovacia și Cehia lucrăm, de ase­me­­nea, cu Tesco“, a declarat pentru ZF Victor Bostan, CEO si fondator al gru­pu­lui Bostavan.

Potrivit lui Bostan cramele sale livrează licori și în celebrul magazin Berry Bros Rudd din Londra, dar și în hotelurile Hilton din Coreea de Sud.

‹ adv ›

De notat că Bostavan Wineries Group, fondat în anul 2003, este unul dintre liderii industriei viti-vinicole și unul dintre cei mai cunoscuți exportatori din Moldova. Grupul a produs în 2016 o can­ti­ta­te de 11,9 milioane de sticle de vin, în cele trei crame pe care le deține – Purcari, Cra­ma Ceptura și Bostavan. De asemenea, com­­­pania produce și coniac, sub brandul Bar­dar.

Grupul se laudă că deține peste 1.000 de hectare de plantații de viță-de-vie în Republica Moldova și România, circa 30% din piața de producție de vin de calitate în Moldova și aproximativ 20% din piața de export.

Crama nu se vinde

La mijlocul anului 2017, Bostavan Wineries Group a devenit acționar și la producătorul de sticlă Galss Container Company din Chișinău. Tot în anul 2017 s-a vehiculat despre o posibilă vânzare a grupului.

„Se vorbește despre o potențială preluare a grupului de către un investitor rus, o afacere care ar costa peste 50 milioane euro”, anunța blogul specializat FineWine, citând un manager al unei companii vinicole.

‹ adv ›

Victor Bostan, a respins categoric aceste informații. „Nu a fost încheiată vreo tranzacție în acest sens și nici nu cred că va urma una foarte curând, probabil, nu în acest an”, a declarat pentru FineWine omul de afaceri. Întrebat dacă, totuși, se negociază o posibilă vânzare, Victor Bostan a spus: „Horizon Capital este un investitor financiar, care își va vinde odată și odată acțiunile, dar nu putem vorbi în acest moment despre o tranzacție”.

Bostavan Wineries Group este controlat, din 2010, de fondul american Horizon Capital (ce deține o cotă de 60%) și omul de afaceri Victor Bostan.

Horizon Capital (www.horizoncapital.com.ua) reprezintă un gestionar al fondului de acțiuni private care administrează investițiile în companii cu capital mediu, cu un potențial deosebit de creștere și profit în Ucraina, Belarus și în Moldova și gestionează fonduri de peste 600 de milioane de dolari.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›