‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriVitalie Obrejanu: Ne-am propus să producem unele dintre cele mai de calitate cireșe în...

Vitalie Obrejanu: Ne-am propus să producem unele dintre cele mai de calitate cireșe în sistem superintensiv

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

SRL Fresh Time, una dintre primele companii care a exportat mere pe piețe de desfacere netradiționale, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu, și-a stabilit un nou obiectiv: de a produce unele dintre cele mai de calitate cireșe în sistemul superintensiv. Iar în acest an, vor fi recoltate primele cireșe.

Vitalie Obrejanu, directorul comercial al companiei, susține că, agricultura pentru ei este o pasiune care asigură un profit foarte bun, iar prin activitatea pe care o desfășoară vor demonstra acest lucru.

„Am plantat circa 15 hectare de livadă superintensivă de cireș și mai avem încă 14 hectare plantate anterior. Eram deciși să producem cât mai eficient, de aceea am ales sistemul superintensiv, care se caracterizează prin densități mari de pomi la hectar. Densitatea pomilor în plantațiile noastre de cireș este de peste 1251 de pomi per hectar. Am optat pentru soiurile târzii, deoarece acestea au calități gustative deosebite. Investițiile necesare pentru plantarea unei livezi superintensive sunt mari, de circa 40 de mii de euro per hectar, însă, credem noi, sunt și argumentate. Cel mai bine este să valorificăm la maxim solul pe care îl avem, nu mai are rost să producem în sistemul clasic. În livadă este instalat sistemul de irigare și urmează să instalăm și sistemul antigrindină și antiploaie. În acest an, vom cumpăra o linie de calibrare. Produsul nostru trebuie să se deosebească prin calitate, iar consumatorii merită tot ce-i mai bun”, a explicat Vitalie Obrejanu.

Producătorul a mai adăugat că… de fapt, calitatea „stă în capul fiecărui produs” și nu merită să fie neglijată. Iar orice piață de desfacere este accesibilă dacă aceasta este asigurată.

‹ adv ›

„Cred că, un produs de calitate are succes pe orice piață, de aceea încă nu am stabilit sigur piața țintă unde vom exporta cireșele. Cel mai important este aspectul produsului, astfel, optăm pentru o tehnologie de producere mai scumpă, dar mult mai eficientă și viabilă. Anul 2018, pentru unii producători, a fost unul complicat, noi însă nu am întâmpinat probleme, deoarece am asigurat piața cu produse de calitate. Același obiectiv urmărim și pentru următorii ani. Avem 46 de hectare de livezi de măr în care este instalat sistemul antigrindină și planificăm să ne extindem în continuare. Exportăm circa 90% din merele produse și vom încerca să menținem același raport și pentru cireșe. Trebuie să vindem pe piețele unde este oferit cel mai bun preț, dar trebuie să și corespundem acestuia. Scopul nostru este de a asigura consumatorii cu fructe de calitate și vom depunde maxim efort pentru implementarea acestui țel”, a conchis producătorul.

Potrivit specialiștilor, în condițiile Republicii Moldova în livezile superintensive, implementând tehnologii moderne, se pot obține până la 15 tone de fructe per hectar. Astfel, afacerile în acest domeniu pot genera profituri bune.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›