‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea: Oricare declarație care invocă lipsă de stocuri de floarea-soarelui e una speculativă

Vladimir Bolea: Oricare declarație care invocă lipsă de stocuri de floarea-soarelui e una speculativă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a transmis pe pagina sa de facebook că:

„Astăzi, stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 mii tone, deci, oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.

De cealaltă parte, politica de preț trebuie să fie una obiectivă, corectă și responsabilă față de consumatorul final de ulei.

Pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de floarea soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distrorsionate din piață.

Eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator, fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui.

Luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 mln de consumatoriii finali de ulei”.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›