‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
3.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleWebinar. Soluții digitale ce pot facilita munca fermierilor autohtoni

Webinar. Soluții digitale ce pot facilita munca fermierilor autohtoni

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În ultimii ani, sunt prezentate tot mai multe exemple ale fermierilor autohtoni care încearcă să optimizeze procesul de lucru și să reducă cheltuielile utilizând soluțiile digitale.

În cadrul webinarului AgTech – Soluții digitale ce pot facilita munca fermierilor autohtoni, am discutat cu 3 din aceștia pentru a afla ce metode moderne utilizează în întreprinderile pe care le gestionează și ce le lipsește.

Discutând cu aceștia, am aflat că cea mai mare problemă pe care o au este insuficiența brațelor de muncă, astfel, în regiunile unde problema este mai stridentă, fermierii, din contra, preferă să înlocuiască utilajele cu muncitorii pentru a-i menține întreg sezonul.

‹ adv ›

Totuși, cei ce implementează soluții digitale spun că reușesc să stimuleze muncitorii. Spre exemplu, Sergiu Bunduchi, legumicultor, susține că munca a devenit mai eficientă de când utilizează o aplicație special creată pentru monitorizarea activității zilierilor.

„Fiecare muncitor este plătit în dependență de munca pe care o face, adică cei ce depun străduință primesc și bani mai mulți. În plus, sunt monitorizați când vin la muncă sau pleacă. De aceea, vorbim de achitarea la timp și conform muncii realizate. Așa este mult mai ușor, nu trebuie să facem singuri calcule ore în șir, pentru fiecare angajat în parte este calculat volumul de lucru realizat”, explică Sergiu Bunduchi.

Acesta recomandă și altor agricultori să testeze noile tehnologii.

Pe de altă parte, producătorul de struguri și fructe Ion Efros, susține că îi pare, pentru suprafața de 60 de hectare pe care o gestionează, mai eficientă monitorizarea activității de către persoane special angajate în acest sens.

„Munca la struguri este specifică, iar fiecare muncitor e remunerat în dependență nu doar de cantitatea, ci și de calitatea recoltată. De aceea, preferăm să stabilim norme, iar alte persoane sunt angajate pentru a monitoriza procesul. Spre regret, la noi zilierii mai mult preferă să lucreze la cantitate, este necesar să-i monitorizăm. În dependență de profitul pe care-l obținem, o parte din bani îi direcționăm pentru managementul activității. Totuși, principala problemă rămâne a fi insuficiența muncitorilor”, spune Ion Efros.

‹ adv ›

Mai multe detalii în următorul video:

Amintim că, pe 2-3 martie se va desfășura conferința AgTech 2021, în cadrul căreia veți putea afla mai multe informații despre metodele moderne de gestionare a afacerior în agricultură. Detalii aici.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›