Circa 50 de fermieri au participat, vineri, 7 iulie, la Ziua Câmpului organizată de echipa Syngenta în cadrul unui lot demonstrativ din satul Cupcui, raionul Leova, unde au fost prezentate varietățile de grâu, floarea-soarelui, porumb, dar și tehnologiile de cultivare.
Cei prezenți au fost informați inclusiv despre oferta de semințe de grâu și rapiță a companiei, cât și produsele pentru tratamentul semințelor de cereale.
Oleg Cojocaru, director vânzări Syngenta Republica Moldova, a remarcat că ultimii ani au fost foarte productivi pentru companie, deoarece s-a dezvoltat, în primul rând, echipa, dar și gama de produse disponibile pentru fermieri.
Nicolae Moscalu, reprezentantul companiei ProArea, gazda evenimentului, a menționat că gestionează peste 2000 de hectare de teren în raionul Leova și aproximativ 1000 de ha în raionul Cantemir, iar colaborarea cu Syngenta a început în anul 2019, când au descoperit portofoliul de produse care cuprinde hibrizi performanți.
În context, Oleg Cojocaru a amintit că, Syngenta s-a axat în activitatea sa pe dezvoltarea de noi segmente.
Ion Barancean, administratorul SRL Fruct-AgroPrut din satul Tochile-Răducani, raionul Leova, care gestionează circa 670 de hectare a comunicat că colaborează cu Syngenta începând cu anul 2011, atunci când a înființat propria companie.
Andrei Ciobanu din satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, are în gestiune circa 900 de hectare dintre care, în anul curent, a semănat circa 350 de ha de grâu, 170 de ha de floarea-soarelui, 50 ha de orz, 125 de ha de rapiță, mazăre 100 de ha și porumb 125 de ha.
Agricultorii au fost informați și despre hibrizii de porumb și tehnologia de cultivare, iar o atenție deosebită a fost acordată administrării erbicidelor preemergente, care arată rezultate foarte bune, mai ales în cazul porumbului, care este cea mai afectată cultură în concurența cu buruienile.
Echipa Syngenta a răspuns la întrebările adresate de fermierii prezenți, inclusiv a oferit sfaturi despre tratamentele și produsele pe care ar trebui să le folosească producătorii pentru a obține recolte sporite.