FOTO: mec.gov.md

Pe teritoriul Parcului Industrial „Edineț” va funcționa un depozit frigorific cu sală de sortare și ambalare a fructelor. Ceremonia oficială de deschidere a avut loc joi, 30 noiembrie. La eveniment au participat președinții raioanelor Edineț, Glodeni, Fălești, Sângerei, Râșcani, Briceni, Dondușeni, Drochia, Soroca și Florești, precum și vicepremierul Octavian Calmîc.

Proiectul de construcție a depozitului, al cărui beneficiar este cooperativa de întreprinzător „Ecofruct Com”, a fost realizat cu suportul unui grant oferit de Banca mondială prin intermediul „Proiectului Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

Octavian Calmîc a menționat că acesta este un prim pas spre crearea unei infrastructuri moderne de păstrare și sortare a fructelor și legumelor în regiunea de nord al țării, oferirea unor servicii de calitate mai multor agenți economici din sectorul agroalimentar.

În discuțiile cu președinții raioanelor, vicepremierul Octavian Calmîc a accentuat că PI „Edineț” este un exemplu elocvent de realizare cu succes a unei inițiative a mediului privat, susținută de autoritățile raionale și centrale. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a îndemnat președinții raioanelor să preia experiența respectivă și să creeze asemenea platforme în unitățile administrativ-teritoriale, formând, în așa mod, centre industriale care vor crea atât noi locuri de muncă, cât și contribui la dezvoltarea economică a zonelor respective.

În cei patru ani de activitate a Parcului Industrial „Edineț”, volumul investițiilor realizate de cei 5 rezidenți a constituit peste 402 milioane lei, iar volumul vânzărilor fiind de 361,5 milioane lei. În perioada respectivă de timp fiind achitate 13,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here