FOTO: agenda.ge

Ștefan Sandic din satul Șipca, raionul Șoldănești, a moștenit de la bunelul său nu doar numele, ci și dragostea pentru albini. După ce absolvise institutul agricol și muncind cinci ani în Marea Britanie, acum cinci ani, tânărul a revenit la baștină. Avea intenția de a-și lansa afacerea proprie, anunță postul ImpulsTV.

Grație finanțatorilor din afara țării, care susțineau diverse inițiative care să consolideze economia Moldovei, Ștefan a aplicat la mai multe instituții. Cu primele surse a procurat circa 300 de stupi de albine. Apoi a intrat în posesia unui echipament performant. Actualmente, unitatea economică dispune de un laborator și o secție de procesare și ambalare a mierii.

Cu prilejul dării în folosință a acesteia, recent, a fost oficiat un serviciu divin la care au participat oameni din partea locului, reprezentanți ai administrației publice locale.

De rând cu procesarea și ambalarea mierii, întreprinderea se va ocupa nu doar cu realizarea mierii în țară, dar și peste hotarele Moldovei.

Aceasta este a doua în republică astfel de întreprindere.

Urmăriți aici un reportaj video realizat de echipa ImpulsTV.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here