FOTO: agenda.ge
- pub -

Ștefan Sandic din satul Șipca, raionul Șoldănești, a moștenit de la bunelul său nu doar numele, ci și dragostea pentru albini. După ce absolvise institutul agricol și muncind cinci ani în Marea Britanie, acum cinci ani, tânărul a revenit la baștină. Avea intenția de a-și lansa afacerea proprie, anunță postul ImpulsTV.

Grație finanțatorilor din afara țării, care susțineau diverse inițiative care să consolideze economia Moldovei, Ștefan a aplicat la mai multe instituții. Cu primele surse a procurat circa 300 de stupi de albine. Apoi a intrat în posesia unui echipament performant. Actualmente, unitatea economică dispune de un laborator și o secție de procesare și ambalare a mierii.

Cu prilejul dării în folosință a acesteia, recent, a fost oficiat un serviciu divin la care au participat oameni din partea locului, reprezentanți ai administrației publice locale.

- pub -

De rând cu procesarea și ambalarea mierii, întreprinderea se va ocupa nu doar cu realizarea mierii în țară, dar și peste hotarele Moldovei.

Aceasta este a doua în republică astfel de întreprindere.

Urmăriți aici un reportaj video realizat de echipa ImpulsTV.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here