#20. Răspunsul expertului: Unde poate fi realizată testarea solului în Moldova

303

Testarea solului este recomandat de a fi realizată minim o dată la 4 ani și reprezintă un sistem optim de determinare a conținutului în micro- și macroelemente, pH-ul, conținutul de reziduuri și alți indicatori. Mai multe detalii despre importanța efectuării analizei solului găsiți accesând acest link.

În Republica Moldova avem două laboratoare acreditate național unde poate fi realizată analiza solului:

  • Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a solului „Nicolae Dimo”, în cadrul Laboratorului de încercări „Calitatea solului, plantelor și fertilizanților”;
  • Institutul de Chimie al Academiei de Științe a Moldovei, în cadrul Laboratorului de încercări „Geolab”.

Totodată, au fost acreditate internațional două companii ce oferă servicii de testare a solului la noi în țară:

  • Agricon, Germania – Compania Elitagrotehnologie SRL;
  • AgroBiolab Laboratory, Italia.

În cazul în care aveți suprafețe mai mici de teren, puteți cumpăra kituri de testare a solului, cu ajutorul cărora puteți efectua analize rapide „la fața locului”. Cu ajutorul acestora, realizați testarea pH-ului, NPK, var. Totodată, în vânzare sunt disponibile kituri sofisticate de gestionare a solului pentru a măsura o gamă largă de oligoelemente.

Ai o întrebare legată de agricultura ecologică? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupul de Viber Eco/Bio/Organic. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here