Asociația „Educație pentru Dezvoltare” (AED) în cadrul Proiectului InfOrganic Moldova 2020-2022 a organizat joi, 24 noiembrie, un webinarul „Produse cu valoare adăugată înaltă și lanțurile valorice în agricultura durabilă, inclusiv ecologică”.
În cadrul acestuia s-a vorbit despre tendințele de pe piața locală și internațională, modul în care valoarea adăugată înaltă poate fi obținută și deveni parte din lanțurile valorice în sectorul agricol.
Agenda evenimentului, disponibilă pe acest link.
Formularul de înregistrare, accesibil aici.
Context:
Există un interes din ce în ce mai mare pentru relațiile dintre marketing și durabilitate, iar oamenii care au început să acorde mult mai multă atenție sănătății, respectării mediului și calității produselor.
Moldova este recunoscută la nivel internațional drept unul dintre furnizorii importanți de materii prime agricole, cereale sau fructe exportate în stare proaspătă.
Majoritatea specialiștilor, însă, menționează că adaptarea producerii pentru creșterea cantității produselor cu valoare adăugată înaltă ar putea oferi avantaje economice vădite țării.
Valoarea adăugată înaltă poate fi obținută prin utilizarea cât mai eficientă a forței de muncă, tehnologiilor moderne, utlilajelor și echipamentelor performante, precum și resurselor financiare existente.
Totodată, valoarea adăugată înaltă poate fi atinsă realizând prelucrarea materiei prime agricole și comercializarea producției finite, în primul rând ca produse alimentare.
Un rol foarte important revine gradului de conștientizare a producătorilor și consumatorilor cu privire la lanțurile de aprovizionare durabile și calitatea produselor alimentare.
InfOrganic Moldova 2020-2022 este un proiect al Asociației Educație pentru Dezvoltare, implementat cu suportul Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).