‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole3 adevăruri despre utilizarea dronelor în agricultură

3 adevăruri despre utilizarea dronelor în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociția neguvernamentală Unmanned Vehicle Systems International, ce reprezintă producătorii și utilizatorii de drone și alte echipamente robotizate, prezice că, în cele din urmă, 80% din piața comercială de drone va fi destinată pentru utilizarea în agricultură.

O vreme îndelungată, agricultura era considerată o ramură tradițională a economiei. Schimbările în sector au avut loc lent întrucât ciclurile tehnologice sunt foarte lungi, iar marja profitului, având în vedere intensitatea resurselor, destul de mică. Tehnologiile moderne au schimbat însă pentru totdeauna fața agriculturii. De altfel, în sec. XXI folosirea dronelor este la fel de firească și indispensabilă cum a fost mecanizarea în sec XX.

În continuare vom enumăra trei cele mai evidente motive pentru care dronele au șansa să devină atât de populare printre agricultori.

1. Dronele asigură supravegherea eficientă a culturilor

Aparatele de zbor fără pilot la bord vin în ajutorul fermierilor în supravegherea culturilor întinse. Astăzi, acestea sunt monitorizate prin intermediul sateliților, avioanelor cu echipaj uman sau la un simplu raid pe câmp. Pentru aceasta însă e nevoie de timp și bani, mai ales că adunarea și prelucrarea îndelungată a datelor nu le permite fermierilor să intervină în timp util, înainte ca întreaga cultură să fie compromisă. Dronele sunt capabile să colecteze și să proceseze un volum mare de informații care pot aduce beneficii mari recoltei.

2. Dronele simplifică utilizarea altor tehnologii de vârf în agricultură

Aparatele de zbor pot fi echipate cu camere infraroșu, senzori de înălțime, sisteme de introducere a îngrășămintelor și de polenizare, precum și multe alte tehnologii de colectare a datelor despre starea plantelor sau de localizare a turmei ș.a.m.d. Compatibilitatea bună cu alte tehnologii utile din domeniu simplifică și ieftinesc trecerea la agricultura de precizie care permite reducerea costurilor și majorarea producției  prin optimizarea utilizării resurselor și consumabilelor.

De asemenea, dronele pot fi prevăzute cu camere foto și video pentru a monitoriza starea de sănătate a plantelor din locurile mai puțin accesibile din câmp sau a supraveghea turma pe durata păscutului .

‹ adv ›

3. Dronele – un instrument universal de colectare a datelor

De obicei, fermierii analizează îndeaproape starea de sănătate a plantelor după cultivare și la recoltarea lor. Dronele fac posibilă monitorizarea culturilor pe tot parcursul ciclului de viață, astfel că odată semnalizate problemele, agricultorii să intervină înainte ca întreaga cultură să fie compromisă.

Datorită aparatelor de zbor fără pilot la bord, agricultorii sunt scutiți de plimbările lungi și obositoare pe care trebuie să le facă pe câmp înarmați cu instrumente speciale de măsurare.

Dronele au un potențial mare de a optimiza producția agricolă, însă avantajul lor principal constă în simplificarea accesului la alte tehnologii ce permite atât fermierilor, cât și holdingurilor mari să cultive mai mult și să-și reducă cheltuielile.

‹ adv ›

Articol realizat în baza materialelor bakertilly.ua

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›