Alina Vrabie, de profesie contabilă, era angajată și avea un serviciu de care era, în mare parte, mulțumită. Odată ce fiica ei a finalizat studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Arte decorative, a acceptat propunerea acesteia de a iniția o mică afacere, pentru a nu fi nevoită să plece peste hotare.
Tânăra era convinsă că îi va fi destul de complicat să găsească un loc de muncă, pentru că peste tot se cerea experiență, pe care ea, proaspăt absolventă, nu o avea.
Pastele Cuca au devenit o afacere de familie, unde muncesc cot la cot toți membrii și fiecare are responsabilitatea sa. Mai mult ca atât, Alina susține că anume datorită acestui fapt afacerea s-a menținut și a crescut pe parcursul anilor.
În anul 2018, au primit oferta de la Camera de Comerț de a participa la expoziția „Fabricat în Moldova”, la numai un an de la lansarea afacerii. Această expoziție a fost asemenea unei piste de lansare, povestește eroina noastră, pentru că acolo au interacționat cu mulți consumatori, care s-au îndrăgostit de produsul lor.
Alina povestește că, fiecare colaborare a venit cu anumite lecții, iar cea mai importantă și marcantă pentru ei a fost cea de a înțelege că, spre regret, în Republica Moldova încă nu există cultura de a mânca puțin și calitativ.
În anul 2021, a început colaborarea cu Kaufland, iar antreprenoarea susține că este o colaborare de succes.
În magazinele Kaufland, puteți găsi toată gama de tăieței și paste de la Cuca: tăieței clasici, cu spanac, dovleac, sfeclă roșie, pastele clasice și din făină integrală.
Producătoarea a menționat că, pun la dispoziția consumatorilor un produs calitativ, iar pentru aceasta folosesc materie primă de calitate, verificând mereu furnizorii. Țin la produsul lor și nimic nu le-ar face să facă compromisuri pentru a mări vânzările.
Ouăle sunt achiziționate de la o fabrică din nordul țării, pe care le-au testat și sunt siguri de calitatea acestora, iar făina o importă de peste hotarele țării, deoarece cea locală nu dispune de duritatea necesară pentru a produce tăieței duri.
La începutul afacerii, au beneficiat și de suportul proiectului PARE 1+1, datorită feciorului care a fost la muncă peste hotare. Cu banii obținuți au procurat un utilaj mai performant, care a mărit productivitatea.
Acest material a fost realizat cu suportul financiar Kaufland Moldova în cadrul campaniei „Produs din Moldova. Proaspăt de-acasă”. Mai multe detalii despre cum puteți deveni furnizor și ce condiții trebuie să întrunească un potențial partener de livrare a produselor către Kaufland Moldova urmăriți pe acest link.