vineri, 22 noiembrie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeBlack Sea Oil Trade a adunat 300 de delegați din 33 de țări, la...

Black Sea Oil Trade a adunat 300 de delegați din 33 de țări, la București

Recomandate

Pe 15 octombrie, Bucureștiul a găzduit cea de-a 10-a Conferință Internațională Black Sea Oil Trade, organizată de UkrAgroConsult, un eveniment de referință în industria oleaginoaselor și a uleiurilor vegetale.

Evenimentul a atras 300 de delegați din 33 de țări, consolidându-și reputația ca platformă majoră de schimb de idei și analize strategice pentru dezvoltarea piețelor din regiunea Mării Negre și a Dunării.

Subiectele discutate și prezentările cheie

Conferința a abordat o gamă largă de subiecte legate de perspectivele macroeconomice și geopolitice, precum și prognozele prețurilor pentru sezonul 2024/25.

Printre prezentările notabile s-au numărat:

Prognoza globală pentru oferta și cererea de oleaginoase și uleiuri vegetale. Perspective macroeconomice și geopolitice. Prognoza prețurilor pentru sezonul 2024/25.

Piața de oleaginoase și uleiuri vegetale în Regiunea Mării Negre și a Dunării: Transformări în derulare.

Sergey Feofilov, Director General al UkrAgroConsult, a oferit o imagine de ansamblu asupra piețelor din această regiune, evidențiind schimbările majore și strategiile de adaptare la noile realități.

Regiunea Mării Negre și a Dunării. Distribuția suprafețelor pe culturi:

România. Perspectivele industriei oleaginoaselor și a uleiurilor vegetale 2024-2026

Cezar Gheorghe, fondatorul Agricolumn, a prezentat perspectivele industriei oleaginoaselor și a uleiurilor vegetale din România, cu accent pe provocările și oportunitățile pieței interne.

Impactul Pactului Verde asupra lanțurilor de aprovizionare din UE

Christoph Müller, Director pentru Advocacy & Sustenabilitate la Donau Soja, Austria, a discutat despre modul în care Pactul Verde afectează lanțurile de aprovizionare cu oleaginoase și uleiuri vegetale în Uniunea Europeană.

Noile reglementări și angajamentele industriei impun companiilor să cunoască lanțurile lor de aprovizionare, să evalueze impactul acestora asupra oamenilor și mediului și să implementeze proceduri pentru a atenua efectele sociale și de mediu negative, a concluzionat Christoph Müller.

China: Situația curentă și tendințele de dezvoltare în industria oleaginoaselor și a uleiurilor & grăsimilor

Andriy Vusyk, Director General Adjunct la Myande Group, China, a analizat evoluțiile și tendințele pieței chineze, un factor cheie în stabilirea cererii și ofertelor globale.

Tendințe globale ale cererii și prețurilor. Schimbări în modelele de consum din sectorul oleaginoaselor

Oleksiy Udovenko, PhD în Științe Tehnice, MPOC, Malaezia, a vorbit despre noile tendințe de pe piața uleiurilor vegetale, esențiale pentru strategiile de adaptare la schimbările din consum.

Limite și riscuri: Cum să navighezi eficiența sectorului oleaginoaselor – Panelul a abordat riscurile și oportunitățile în sector, oferind soluții pentru optimizarea profitabilității.

Conferința a beneficiat de sprijinul a numeroși parteneri și sponsori, printre care s-au numărat:

  • Sponsor Platinum: Malaysian Palm Oil Council (MPOC)
  • Sponsori Gold: Myande Group, QSS GLOBAL S.A.
  • Sponsor Silver: Intertek
  • Sponsori: Trans-Oil Group, Easytrade.

Aceștia au subliniat importanța colaborării pentru dezvoltarea industriei agroalimentare și optimizarea lanțurilor de aprovizionare cu oleaginoase și uleiuri vegetale la nivel global.

Black Sea Oil Trade – concluzii și perspective

Evenimentul a subliniat importanța adaptării rapide la schimbările macroeconomice și geopolitice, dar și la noile reglementări de mediu, cum ar fi Pactul Verde European.

Parteneriatele și colaborarea internațională sunt baza unei creșteri durabile a industriei oleaginoaselor și a uleiurilor vegetale, atât în regiunea Mării Negre și a Dunării, cât și pe piețele globale.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale