‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 31 octombrie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA avut loc a treia ședință lunară a „Grupurilor de Lucru Tematice din cadrul...

A avut loc a treia ședință lunară a „Grupurilor de Lucru Tematice din cadrul Rețelei Naționale Rurale din Moldova”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

A treia ședință lunară a celor 3 Grupuri de Lucru Tematice (GLT), care au fost înființate și activează în cadrul Rețelei Naționale Rurale (RNR) din Moldova, a avut loc joi, 28 februarie 2019 în incinta Summit Convention Centre din Chisinau.

Cele 3 grupuri de lucru tematice pe următoarele teme specifice au fost lansate la 2 noiembrie 2018 în cadrul ședinței Comitetului de Administrare al RNR:

  • GLT1. Agricultură și Mediu, cu tematica în acest an: „Irigarea și utilizarea durabilă a apelor subterane”;
  • GLT2. Procesarea alimentelor, cu tematica în acest an: „Prelucrarea produselor agro-alimentare tradiționale la scară mică”;
  • GLT3. Dezvoltare rurală, cu tematica în acest an: „Turism rural – provocări și perspective”.

Scopul ședinței a fost de a formula și aproba concluziile și recomandările finale pentru cele trei rapoarte finale privind subiectele examinate. Grupurile de lucru tematice urmează să organizeze în luna aprilie curent, la Chișinău, o conferință publică deschisă, la care vor prezenta concluziile și recomandările destinate oficialilor din cadrul ministerelor relevante, organelor guvernamentale și organizațiilor publice competente și vor cere ca opiniile lor să fie auzite.

‹ adv ›

Rețeaua Națională Rurală a fost creată în rezultatul colaborării dintre proiectele: a) „Asistență tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)” și b) „Facilitarea implicării active a societății civile în dialogul de politici agro-rurale”, ambele proiecte finanțate de către Delegația Comisiei Europene din Republica Moldova.

Beneficiarul ambelor proiecte este Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Informații suplimentare cu privire la evenimentul desfășurat pot fi obținute de la Proiectul de Asistență Tehnică pentru ENPARD (Tatiana Plosnita – [email protected], numărul de telefon +373 69178484).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›