luni, 8 aprilie, 2024
18.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAgreena își extinde platforma pentru agricultura carbonului la 2 milioane de hectare în 17...

Agreena își extinde platforma pentru agricultura carbonului la 2 milioane de hectare în 17 țări europene

Recomandate

Compania din domeniul tehnologiei agricole, Agreena, și-a consolidat poziția de lider în Europa prin anunțul că platforma sa inovatoare privind agricultura carbonului acoperă acum două milioane de hectare în 17 țări europene.

Agreena a lansat AgreenaCarbon pentru a sprijini financiar tranziția fermierilor spre agricultura regenerativă, permițându-le să contribuie activ la soluționarea crizei climatice prin extragerea carbonului din atmosferă și stocarea lui în soluri.

Suprafața de două milioane de hectare de teren agricol convertită la practici agricole regenerative prin Agreena este echivalentă cu dimensiunea Sloveniei sau a 2,8 milioane de terenuri de fotbal europene.

Peste o mie de fermieri folosesc acum platforma AgreenaCarbon, dovedind astfel potențialul tehnologiei de a susține schimbarea în practicile agricole și în eforturile fermierilor de a combate schimbările climatice.

„Sechestrarea carbonului în agricultură este una dintre cele mai eficiente soluții pentru amplificarea acțiunii climatice conform IPCC, dar poate presupune costuri inițiale semnificative pentru fermieri. Agreena folosește știință și tehnologie pentru a transforma eforturile fermierilor prietenoase cu mediul în credite de înaltă calitate pentru captarea carbonului, oferind astfel venituri suplimentare esențiale fermierilor,” a declarat Julie Koch Fahler, cofondatoare și COO al Agreena.

Impactul escaladabil al companiei este susținut de capacitatea sa de a inova din punct de vedere tehnologic. În 2022, Agreena a achiziționat tehnologie MRV de ultimă generație în măsurarea, raportarea și verificarea practicilor agronomice, folosind teledetecția și inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți capabilitățile și mai mult.

Îmbinând prelevarea probelor de sol și datele exacte reale din teren cu învățarea automată avansată și tehnici de vizionare computerizată, compania își construiește la nivel macro propria inteligență legată de carbon. 

„Mai precise, mai rapide și mai transparente decât auditurile manuale, soluțiile MRV asigură creșterea eficientă a programelor pentru agricultura carbonului”, declară Fahler, adăugând că Agreena are o poziție unică de a monitoriza și urmări continuu ce se întâmplă în teren, pentru a spori încrederea și credibilitatea celor ce achiziționează creditele de carbon.  

Pentru a garanta integritatea, verificarea datelor și inspecțiile terenurilor sunt conduse de un Corp de Validare și Verificare independent înainte de a se emite creditele spre vânzare în piața voluntară de carbon.

Această terță parte atestă că reducerea emisiilor de carbon și eliminarea acestora chiar au avut loc, confirmând calitatea creditelor de carbon și a rolului acestora ca soluție viabilă în călătoria către net zero.  

Agreena
Agreenahttps://agreena.com/ro/
Agreena amplifică puterea eliminării carbonului din sol și capitalul natural pentru a finanța tranziția către agricultura regenerativă.

Citește și ›

Advertoriale