‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 17 noiembrie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii, pe primul loc la capitolul sinucideri în SUA. IATĂ 4 cele mai frecvente...

Agricultorii, pe primul loc la capitolul sinucideri în SUA. IATĂ 4 cele mai frecvente motive ale disperării lor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Conform unui raport realizat de CDC`s National Death, care a analizat 17 state din SUA, se constată că agricultorii constituie categoria de muncitori cea mai predispusă la sinucidere – 84,5 la 100.000 de persoane. Aceștia sunt urmați de constructori și reparatori, care încearcă să își pună capăt zilelor, în medie, de 2 ori mai puțin decât fermierii.

Autorii raportului au încercat să identifice care sunt cele mai frecvente probleme care îi impun pe agricultori să ia asemenea măsuri radicale.

1. O problemă identificată este perioada mare de timp în care-și pot recupera investițiile

S-a constatat că fermierii americani au nevoie de aproape 25 de ani pentru a-și recupera investițiile. Pentru a începe o afacere cu pui, de exemplu, fermierul american își ia un credit în medie de 500.000 $, în același timp, el a câștigă 18.000 $ pe an. Cu un asemenea ritm, nu va reuși să întoarcă repede banii. Prin urmare, fermierii au un deadline de restituire a banilor și o mulțime de datorii, ceea ce le provoacă stres și numeroase griji.

‹ adv ›
FOTO: businessinsider.com
FOTO: businessinsider.com

2. O altă problemă este dependența fermierilor de liderii pieței

Fermierii sunt dependenți de liderii pieții, care impun prețurile și condițiile lor de brevetare. Potrivit datelor statistice, în anii 70, 5 din cei mai mari producători de carne de vită dețineau controlul asupra pieței, actualmente, 4 companii dețin 80% din piață. Tot în anii 70 funcționau peste 1.000 de diferite abatoare, acum numărul lor s-a redus până la 13. Astfel, marele companii impun prețurile lor asupra produsului final, care, de cele mai multe ori, este în dezavantajul producătorului agricol. Fermierii sunt nevoiți să fie de acord cu condițiile, care sunt create de corporații, iar această relație de permanentă dependență îi deprimă foarte mult agricultori, ei simt că nu pot avea un control direct asupra afacerii lor.

FOTO: AllHealthWorks
FOTO: AllHealthWorks

3. Pierderea proceselor de judecată cu giganții agro, la fel îi deprimă

Această problemă este legată de situația precedentă. În cazul în care unii fermieri nu sunt de acord cu condițiile impuse de lideri și decid să concureze cu companiile mari, deseori ajung în instață. Una din cauzele principale pentru care fermierii acuză marile companii este utilizarea de către giganți a produselor anorganice, ceea ce nu este corect față de producători, care cresc totul în condiții naturale.

Cea mai populară companie americană care rezolvă toate problemele de acest ordin prin intermediul instanțelor – Monsanto. În cei 16 ani de activitate, Monsanto nu a pierdut nici un caz. Există chiar și un raport unde sunt înregistrate procesele câștigate de companie împotriva agricultorilor și din care a obținut un profit de mai mult de 21 milioane $. În acest context, ne dăm seama că încercările fermierilor de a-și obține dreptatea implică costuri destul de mari, pe care nu le au. Totodată, este o pierdere continuă de puteri și timp, iar aceasta, la fel este o cauză a disperării lor.

‹ adv ›

4. Micii producători nu prea au aces pe piața produselor alimentare

Piața produselor alimentare este închisă pentru micii producători. Fermierii investesc resurse materiale destul de mari pentru a-și crește marfa și a fi competitivă, iar atunci când ajung să o vândă se ciocnesc iarăși cu o problemă – competiție dură. Nu e vorba doar de o competiție cu companiile mari, care dețin industria, dar ne referim și cele locale. În acest caz este vorba despre brand și preferința consumatorilor pentru un produs de marcă. În aceste condiții, unui simplu producători îi este destul de greu să se impună și să se mențină pe piață. Până la urmă, se ajunge la situația când micii producători rămân a fi simpli furnizori de materii prime.

Fermierii americani lucrează și trăiesc cu un stres constant și cu un sentiment de disperare. Ei sunt dependenți de producătorii mari, deoarece sunt, cumva, forțați să fie de acord cu condițiile lor de preț. De asemenea, liderii de piață au țesut un fel de păianjen în ceea ce privește cerințele pentru utilizarea produselor agricole, iar fermierii sunt adesea prinși într-o capcană legală. Toate acestea, plus o perioadă de recuperare îndelungată și o concurență acerbă, de multe ori provoacă gânduri de sinucidere în rândul fermierilor americani.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›