‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 martie, 2024
1.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgrotek Arena: Sesiune de informare despre Sisteme ERP și utilizarea datelor agrometeorologice

Agrotek Arena: Sesiune de informare despre Sisteme ERP și utilizarea datelor agrometeorologice

‹ adv ›
‹ adv ›

Agrotek Arena continuă să împărtășească experiență și cunoștințe despre tehnologiile din agricultură. La prima sesiune de informare au participat agricultori, profesori și studenți de la Facultatea de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului a Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

Subiectul acestei sesiuni a fost „Sisteme ERP și utilizarea datelor agrometeorologice”, în cadrul căreia experții au povestit despre utilitatea tehnologiilor și impactul acestora asupra performanței agricole, oferind perspective valoroase despre modul în care acestea pot revoluționa agricultura. Participanții au explorat o gamă vastă de subiecte, de la managementul integrat la stații meteo de ultimă generație.

Scopul de bază al arenei este promovarea, practicarea și învățarea noilor tehnologii digitale pentru a eficientiza modul în care agricultura este practicată, reducând impactul asupra mediului și creând o agricultură competitivă, sustenabilă și regenerativă. 

Arena va deschide noi oportunități de cooperare și dezvoltare pentru studenți, profesori, agricultori și companii de tehnologii digitale, promovând astfel transferul de cunoștințe între mediul academic și industrie.

Agrotek Arena reprezintă o investiție estimată la 3 mil. de lei, ce include valoarea echipamentelor oferite de companiile furnizoare de tehnologii și contribuția generoasă a Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, care susține dezvoltarea infrastructurii arenei și dotarea laboratorului pentru lecții practice oferite studenților și fermierilor.  

USAID sprijină implementarea soluțiilor digitale și inovatoare în agricultură pentru a contribui la sporirea competitivității produselor moldovenești și creșterea economică.

‹ adv ›
‹ promo ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii