Ferm convins că tinerii trebuie să muncească în țară, imediat după absolvirea studiilor de agronom și-a lansat propria afacere în horticultură. Din 2011 până în prezent, a reușit să înființeze 50 de ha de livadă de măr.
Cine este tânărul agricultor Alexandru Florean din satul Bucuria, raionul Cahul, vă invit să aflați în rândurile de mai jos.
De când deține afacerea în pomicultură, a reușit să exporte producția în țările CSI.
Agronom de profesie, Florean este agricultorul care constant se documentează și-și îmbunătățește cunoștințele în domeniu, participând la seminare și traininguri.
Utilitatea acestor evenimente este marcată și prin faptul că, pomicultorul din Bucuria află și despre măsurile de suport ale agricultorilor.
Grantul oferit de UCIP IFAD, prin care Florean a procurat un tocător de resturi vegetale, nu este nici pe departe prima experiență de suport la care a aplicat pomicultorul din Cahul.
Anterior, acesta și-a achiziționat un tractor și a obținut subvenționare, precum și pentru livada de măr a solicitat subvenții.
Respectiv, procesul de depunere a dosarului pentru obținerea suportului UCIP IFAD i s-a părut unul simplu și s-a descurcat de sine stătător.
Până a avea acest tocător, Florean deținea altul, de mâna a doua și nu neagă faptul că utilajul este unul dintre cele mai bune în tăierea produselor lemnoase și fibroase.
După curățarea livezii, cu ajutorul tocătorului, mărunțește ramurile care devin un material foarte fin, acestea devin substanțe cu valori mari care, îngrășăminte fiind, servesc la ameliorarea calităţii solului şi refacerea stratului de humus.
Îndemnul lui Alexandru Florean nu se limitează deloc la cei 5 colegi de breaslă și ajunge prin intermediul acestui articol către fiecare cititor agrobiznes.md.
Mai multe detalii despre granturile UCIP IFAD, disponibile pe acest link.
Comentarii