Fermierii din Moldova sunt invitați să participe la atelierul dedicat fotografiei de produs și promovării în mediul online.
FAO Moldova și Chișinău Academy of Media Arts invită agricultorii mici și mijlocii, în special migranții reveniți, care intenționează să-și promoveze produsele pe online, să participe la atelierul media „Fotografia de produs în agricultură și crearea anunțului de promovare/ Copywriting”.
Evenimentul este organizat pentru prima dată și are drept scop îmbunătățirea abilităților de fotografie și de promovare online a produselor în agricultură. Agrobiznes este Partener Media. Fermierii interesați să participe la atelier, sunt îndemnați să completeze acest formular de înregistrare la atelier: https://bit.ly/32wlDC3.
În cadrul celor patru ediții, participanții vor avea posibilitatea să se specializeze în fotografia de produs pentru următoarele sectoare:
- 3 decembrie 2021 – fructe, legume, pomușoare;
- 10 decembrie 2021 – produse cerealiere, panificație, floricultură;
- 16 decembrie 2021 – produse din zootehnie, inclusiv mezeluri;
- 22 decembrie 2021 – produse agricole procesate și ambalate, inclusiv patiserie.
Atelierul va fi moderat de Valentin Jukov, fotograf cu peste 10 ani experiență în fotografie de produs (https://www.instagram.com/jukovfood_photo/) și Serge Zănoagă, expert în comunicare, director Chișinău Academy of Media Arts, parte a BR Media Group. Instruirile se vor desfășura de la ora 10:00 până la ora 17:00, în incinta sediului Chișinău Academy of Media Arts, studio Moldova-Film, Șoseaua Hâncești 61.
Cursul teoretic se va axa pe următoarele subiecte:
- Fotografia de produs având ca instrument telefonul mobil/smartphone;
- Bazele fotografiei de produs (lumini, cadraj, etc);
- Analiza greșelilor întâlnite în fotografia de produs și în publicarea anunțurilor comerciale (studiu de caz);
- Echipament adițional folosit în fotografia de produs;
- Promovarea pe platforme de comerț online și pe rețele sociale (Instagram, Facebook);
- Crearea anunțului pentru promovarea produsului / Copywriting.
Partea practică a cursului va cuprinde:
- Setarea spațiului și a luminilor pentru fotografia de produs;
- Fotografie de produs;
- Analiza greșelilor;
- Procesul de post-editare a fotografiilor/ Aplicații de bază de post-editare.
Participanții sunt rugați să asigure un smartphone, produse proprii pentru a fi fotografiate și să prezinte exemple deja existente de fotografie a produselor și anunțuri de promovare publicate de companie pe rețele sociale sau alte platforme online. În ziua participării la atelier, participanții trebuie să prezinte certificatul de vaccinare (schema completă) sau un test PCR sau antigen efectuat cu maximum 24 de ore înainte de eveniment.
Costul participării la primele ediții ale atelierului va fi acoperit de FAO Moldova, cu scopul îmbunătățirii abilităților de fotografie și promovare online a produselor în agricultură. Persoană de contact: Lilia Duca – 068 29 46 92.
Comentarii