O fi uneori greu, alteori problematic, dar, totuși, agricultura a devenit marea pasiune a vieții pentru mii de femei din țară.
Loc de refugiu și creație – câmpul, livada sau orice altceva pentru femeile implicate în agricultură au ajuns a fi mai mult decât o parte importantă a vieții.
8 Martie vine să marcheze Ziua internațională a femeii, iar afacerile frumoase dezvoltate datorită contribuției femeilor nu ne lasă să trecem peste această zi fără a marca aportul lor în dezvoltarea sectorului agricol autohton.
‹ adv ›
Inspirate de exemplul părinților, din dorința de a-și susține soțul, copiii sau de a-și lansa propria afacere au reușit să parcurgă o cale extraordinară și să devină exemple de succes, indiferent de vârsta la care s-au implicat în agricultură sau specialitatea pe care au studiat-o.
Cum e să fii fermieră în Republica Moldva, am aflat de la unele dintre cele mai bune agricultoare din țară, membre ale cooperativei Agrostoc:
Irina Vârlan este una dintre persoanele datorită căreia C.Î. Agrostoc de 20 de ani se dezvoltă dinamic și se bucură de succes în rândurile fermierilor. Acum, aceasta susține că membrii cooperativei au reușit să formeze o familie.
Din cele 146 de întreprinderi care formează cooperativa, 33 sunt administrate de femei, iar alte zeci se dezvoltă datorită contribuției acestora.
La nordul Moldovei se dezvoltă una dintre cele mai moderne afaceri din țară. Soții Panfil, au reușit să devină un exemplu pentru ambii feciori, Astfel aceștia tot și-au lansat afaceri în agricultură.
Tânăra Serejnicova Tatiana a ales agricultura acum 6 ani, iar de atunci reușește să gestioneze eficient afacerea lansată acum peste două decenii de către tatăl ei.
‹ adv ›
Per total, întreprinderea Sant-Agro SRL are în gestiune o mie de hectare pe care sunt cultivate culturi de câmp și specii pomicole.
Valentina Boiștean la fel a ales agricultura. De peste 8 ani alături de soț produce culturi de câmp pe o suprafață de 900 de hectare.
Dragi femei, vă dorim mult succes și realizări în afaceri. Ne bucurăm mult că sunteți parte a schimbărilor ce fac agricultura autohtonă prosperă.
Comentarii