‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
-0 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAu fost înființate grupurile de lucru tematice ale Rețelei Naționale Rurale din Moldova

Au fost înființate grupurile de lucru tematice ale Rețelei Naționale Rurale din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Programul „Asistență Tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)” în colaborare cu Rețeaua Națională Rurală (RNR) a organizat vineri, 9 noiembrie, un atelier de lucru privind „Înființarea grupurilor de lucru tematice (GLT) ale Rețelei Naționale Rurale (RNR) din Moldova” la Hotelul Jazz din Chișinău.

Atelierul de lucru a fost organizat cu scopul lansării următoarelor trei (3) grupuri de lucru tematice permanente (GLT) ale RNR:

  1. GLT1. Agricultură și Mediu, cu tema specifică pentru acest an: „Irigarea și utilizarea durabilă a apelor subterane”;
  2. GLT2. Procesarea alimentelor, cu tema specifică pentru acest an: „Prelucrarea produselor agro-alimentare tradiționale la scară mică”;
  3. GLT3. Dezvoltarea rurală, cu tema specifică pentru acest an: „Turism rural – provocări și perspective pentru noi oportunități de angajare în zonele rurale”.

În cadrul fiecărui atelier de lucru, participanții au aprobat mandatul pentru fiecare grup tematic, analizând subiectele, identificând aspectele critice și problemele principale legate de acestea, discutând și făcând schimb de experiență și, în final, au elaborat Planuri de Acțiuni pentru următoarele trei luni.

‹ adv ›

Pentru a sprijini GLT, proiectul AT pentru ENPARD va recruta trei (3) experți care vor ghida activitatea grupurilor și vor fi responsabili de elaborarea rapoartelor finale. Toate cele 3 rapoarte vor fi prezentate în cadrul unei conferințe speciale planificate pentru luna martie 2019.

Noua Rețea Națională Rurală (creată la 29 iunie 2018) reunește organizațiile și administrațiile publice implicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale sub o „umbrelă instituțională”.

Aceasta vizează facilitarea și consolidarea participării la dialogul politic în contextul agro-rural național, creșterea participării societății civile la implementarea și monitorizarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Agricolă și Rurală și consolidarea competențelor membrilor rețelei de a influența și monitoriza politicile publice prin promovarea unor politici echitabile pentru o agricultură competitivă și inovatoare.

‹ adv ›

Crearea Rețelei Naționale Rurale este o acțiune de colaborare între proiectele: a) „Asistență tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD) și b) Facilitarea implicării active a societății civile în dialogul de politici agro-rurale”, ambele proiecte fiind finanțate de Delegația Uniunii Europene în Moldova. Beneficiarul ambelor proiecte este Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›