‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBASF a făcut cea mai mare investiţie din ultimul secol în business-ul semințelor de...

BASF a făcut cea mai mare investiţie din ultimul secol în business-ul semințelor de legume

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Compania BASF a deschis un centru ultramodern de selecţie a castraveţilor pe teritoriul său din Nunem, Olanda. Investiția de aproximativ 50 de milioane de euro, este cea mai mare din ultimul secol din istoria business-ului semințelor de legume, scrie latifundist.com.

Conform datelor prezentate de companie, complexul de seră amplasat pe o suprafață de 2,5 hectare, și 17 mii m2 destinaţi spațiilor tehnice și de birouri, va spori capacitatea firmei BASF de a satisface cerinţele consumatorilor cu soiuri noi de legume.

„Semințele de legume reprezintă o parte esențială a portofoliului agricol extins al BASF și suntem bucuroși să susținem dezvoltarea afacerilor prin inovație și tehnologii de reproducere de top”, a declarat Markus Geld, președintele BASF Agricultural Solutions.

În cadrul centrului se vor desfășura toate programele de preselecție și reproducere pentru castraveți netezi, lungi, scurți, de tip cornişon şi o linie fenotipică care oferă o evaluare digitală a caracteristicilor fructelor. Ca urmare a acestor schimbări, se vor crea noi soiuri inovatoare pentru producătorii care lucrează atât în sere, cât și în câmp deschis, precum și pentru comercianți și consumatorii din întreaga lume.

‹ adv ›

În cadrul centrului sunt utilizate tehnologii moderne pentru a optimiza procesul de selecţie, cum ar fi echipamentele pentru igienizarea plantelor, minimizarea riscului de infectare, sticlă ultramodernă pentru utilizarea optimă a luminii naturale, acoperișuri înalte și umectarea la presiune înaltă pentru o mai bună climă a plantelor și economisirea energiei.

Cultivarea legumelor în sere ocupă primul loc în standardele moderne de acţiune asupra mediului. Tehnologiile ce au drept scop economisirea energiei și ecranele translucide din interiorul serei asigură un climat uniform și reduc consumul de gaz cu până la 48%. Utilizarea, dezinfecția și purificarea apei utilizate reduce cantitatea de deșeuri în apele uzate și în apele de suprafață cu 99,5%. Aceasta depășește cerința statutară în vigoare a Țărilor de Jos, care este de 95%.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›