‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChicu a solicitat de la MADRM și MEC propuneri privind politica fiscală aplicată în...

Chicu a solicitat de la MADRM și MEC propuneri privind politica fiscală aplicată în sectorul zootehnic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premierul Ion Chicu a convocat într-o ședință conducerea ministerelor Economiei și Agriculturii pentru a discuta problemele cu care se confruntă producătorii din sectorul zootehnic. Oficialii au vorbit despre impactul cotei TVA de 20 la sută asupra dezvoltării sectorului zootehnic, problemele cu care se confruntă producătorii la exportul produselor, dar și despre pierderile sectorului din cauza lipsei unei infrastructuri de certificare a producției animaliere.

Ministrul Perju a vorbit despre impactul cotei TVA de 20% asupra dezvoltării afacerilor în zootehnie, despre dificultățile cu care se confruntă producătorii la exportul produselor, precum și a subliniat pierderile sectorului din cauza lipsei infrastructurii de certificare a producției de origine animalieră. În prezent, în UE pot fi exportate doar mierea și praful de ouă din categoria acestor produse.

Ministrul Usatîi a informat despre progresul în procesul de acreditare a laboratoarelor capabile să testeze produsele de origine animalieră, care vor oferi producătorilor autohtoni certificate pentru exportul pe piața de desfacere europeană.

Pe de altă parte, reprezentanții sectorului zootehnic au solicitat susținerea Guvernului pentru promovarea exportului, asistență financiară, dar și o politică de protejare a producătorului local.

„Sunt sigur că pot fi identificate modalități de administrare fiscală capabile să crească competitivitatea sectorului zootehnic autohton. Rog să vă implicați activ în elaborarea propunerilor pentru politica fiscală și să țineți cont că acestea trebuie să fie definitivate și puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2021. Între timp, vom găsi măsuri pe termen scurt care vor susține producătorii autohtoni”, a adăugat Chicu.

Prim-ministrul a solicitat, de asemenea, intensificarea procesului de acreditare a laboratoarelor de testare a produselor de origine animalieră și identificarea mijloacelor financiare pentru acestea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›