‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
-0 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChina, import record de carne de porc până în 2020. Țara va cumpăra peste...

China, import record de carne de porc până în 2020. Țara va cumpăra peste 4,6 milioane de tone

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Banca olandeză Rabobank apreciază că importurile de carne de porc ale Chinei vor ajunge în 2020 la un nivel record de 4,6 milioane de tone. În condițiile în care efectivele de porcine ale Chinei au fost devastate de pesta porcină africană, cel mai mare consumator de carne de porc din lume va avea nevoie de cinci ani pentru refacerea efectivelor, notează stiriagricole.ro.

Rabobank a estimat că importurile Chinei de carne de porc vor stabili un nou record încă din acest an, ajungând undeva între 3,1 și 3,3 milioane de tone, incluzând aici și importurile de organe de porc, în creștere față de 2,1 milioane tone anul trecut.

Aceste estimări vin după ce o epidemie de pestă porcină africană s-a răspândit în țara cu cele mai mari efective de porci ale lumii, milioane de porci au fost sacrificați, iar mulți fermieri au fost descurajați în a-și reface fermele. Chiar dacă majorarea prețurilor în ultima perioadă i-a stimulat pe marii producători să înceapă să își refacă fermele, Rabobank susține că efectivele de scroafe vor începe să producă abia anul viitor, iar oferta de carne de porc își va reveni începând din 2021.

Rabobank: importurile Chinei reprezintă un sfert din comerțul mondial de carne de porc

„Ne așteptăm să vedem importuri record și o producție la un minim istoric în 2020″, se arată în raportul Rabobank.

‹ adv ›

Banca olandeză susține că importurile de carne de porc ale Chinei se vor situa anul viitor undeva între 2,3 si 2,6 milioane tone, adică un sfert din comerțul mondial, la care se vor adaugă importuri de organe de porc de 1,5 până la 2 milioane tone. În paralel, producția de carne de porc a Chinei se estimează că va scădea cu un sfert în acest an comparativ cu 2018, până la 40,5 milioane de tone, și cu înca 10 până la 15% în 2020 comparativ cu 2019.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›