În perioada caniculară cu temperaturi extreme pentru sănătatea mai multor specii de animale, foarte mulți iepuri mor.
În acest articol veți găsi câteva sfaturi, informații, care vă vor ajuta să treceți această perioadă fără pierderi.
Cu toții știm că iepurii suportă mai ușor temperaturile sub minus, decât canicula.
La ceea ce trebuie să atragem atenție este să amplasăm cuștile în locuri umbroase, în caz că sunt crescuți sub cerul liber.
În plus, puteți să acoperiți cuștile cu plasă de umbrire, din cea mai densă, pentru a forma o umbră și a împiedica căderea directă a razelor solare.
Să le administrăm apă rece, proaspătă, cât mai des. În plus pentru a crea o umiditate atmosferică și temperatură favorabile puteți stropi cu un furtun în apropierea cuștilor, pentru a împrospăta aerul și a mai scădea temperatura.
O soluție ar mai putea fi sticlele cu apă congelată, însă aici trebuie sa fiți atenți să nu le puneți direct pe podeaua cuștii, iepurii nu trebuie să stea pe ele. Le agățați cumva mai sus, pentru a emana răcoare, aer rece.
Cele mai supuse riscului sunt femele gestante sau cele cu pui mici deja, care alăptează. Din acest motiv, dacă nu aveți o încăpere în care să puteți controla temperatura, fără a dăuna asupra iepurilor, mai bine evitați montele pe perioada caniculară dacă nu puteți să asigurați iepurii o temperatură optimă în adăpost de 20-22⁰C maxim.
Astfel, reduceți pierderile provocate din cauza căldurii.
Mâncarea se va administra nu foarte multă, pentru a nu fi foarte grași, iepurii mai grași suportă foarte greu căldura, de aceea hrăniți animalul porționat, oferiți-le câte un morcov sau o bucată de măr.
Evitați popularea în exces a cuștilor, oferiți-le cât mai mult spațiu, să nu stea înghesuiți.
Citiți și despre Bolile produse de paraziți la iepuri – simptome.
Comentarii