‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 4 noiembrie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCumpărători italieni, după o vizită în Moldova, doresc să importe soia și cereale

Cumpărători italieni, după o vizită în Moldova, doresc să importe soia și cereale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada 19-20 august, echipa Donau Soja din Republica Moldova a organizat „Misiunea Cumpărătorilor” în Moldova, cu scopul de a sprijini exportul de soia pe piețele premium din UE și de a pune în legătură producătorii și comercianții moldoveni cu cumpărătorii și companiile de prelucrare europene.

Astfel, reprezentanții a 4 companii din Italia care sunt interesate în construirea unui lanț de aprovizionare durabilă din Moldova au vizitat facilitățile de producție și depozitare ale celor mai mari producători moldoveni – membri și parteneri ai companiilor Donau Soja.

Întreprinderile vizitate au fost: Prograin Organic SRL, Agro-SZM SRL, Agropanfil GȚ și C.Î. Agrostoc.

‹ adv ›

Misiunea Cumpărătorilor Donau Soja a oferit o șansă excelentă de a construi relații pe termen lung cu producătorii de soia durabilă nemodificată genetic, unde discuțiile față în față sunt considerate a fi esențiale.

Potrivit Elei Malai, coordonatoare de proiect Agri, Inovare și Cercetare „Donau Soja”, în urma vizitei realizate, importatorii italieni au menționat că și-ar dori să stabilească parteneriate durabile cu producătorii din Moldova.

„Scopul a fost de a prezenta potențialilor cumpărători lanțul logistic de care dispunem. Astfel, au fost vizitate câmpurile fermierilor – pentru a aprecia potențialul recoltei, depozitele acestora – pentru a prezenta capacitățile și condițiile de stocare a cerealelor, portul Giurgiulești, dar și laboratoarele în cadrul cărora sunt realizate analizele necesare pentru un export de succes”, a menționat pentru Agrobiznes Ela Malai.

Reprezentanții companiilor, după ce au analizat facilitățile de care dispun întreprinderile vizitate și tehnologiile pe care le aplică fermierii, au ajuns a fi interesați nu doar de importul de soia nemodificată genetic, ci și a altor culturi, cum ar fi porumbul.

„Într-un final, după 2 zile de vizite și discuții, datorită eforturilor depuse și acțiunilor întreprinse, importatorii au decis împreună cu producătorii să stabilească condițiile unei eventuale colaborări, inclusiv modalitățile de export, negocierea condițiilor de vânzare-cumpărare, dar și alte aspecte importante ce țin de realizarea exporturilor. Vizitatori și-au arătat aprecierea pentru îmbunătățirile observate în practicile agricole și au demonstrat un interes ferm pentru încheierea de afaceri înaintea unei recolte promițătoare”.

‹ adv ›

Acest eveniment de succes a fost ultimul organizat în cadrul proiectului „DevRAM”, partea I „Creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea în lanțurile valorice interne și globale în special a sectorului cultivării soiei”, finanțat de UE, implementat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (AAD) în parteneriat cu Asociația Donau Soja din Austria și Centrul Educațional Pro Didactica, în colaborare cu MADRM și MECCR.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›