Către sfârşitul anului 2017, compania „Danube Logistics” aşteaptă un volum record de transbordări de mărfuri la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, al cărui investitor şi operat este compania.
Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un interviu al directorului general al companiei, Thomas Moser, pentru ziarul „Logos-press”, în primele 10 luni ale anului curent, volumul de transbordare a mărfurilor în containere a fost de 660,91 mii tone, ceea ce este cu aproape 13% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2016.
Directorul spune că în acest an exportul de cereale în containere maritime este mai mic decât volumul estimat, aceasta din cauza conjuncturii nefavorabile de piaţă în Asia.
Referindu-se la avantajele concurenţiale, oferite de port agenţilor economici, Thomas Moser a vorbit despre aderarea Moldovei la traficul mondial de containere maritime prin intermediul unui serviciu săptămânal prin portul Constanța (România).
„În acest mod, Portul Giurgiuleşti concurează cu traficul de containere maritime prin porturile ucrainene. În portul Constanța există un număr suficient de containere pe care îl putem mobiliza rapid pentru exportul de mărfuri din Moldova”, a spus Moser.
În același timp, managerul a remarcat că în portul moldovenesc există posibilitatea de a încărca containerele până la volumul maxim admis, fără restricții asupra greutății, ca în cazul transportării containerelor cu camioane în porturile din Ucraina.
În prezent, Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti asigură exportul în aproape 50 de ţări.
„Portul contribuie la diversificarea importurilor de produse petroliere în Moldova, ceea ce este important pentru economia țării. Cu ajutorul portului, produsele petroliere sunt importate astăzi din opt țări”, a menţionat Thomas Moser, directorul general al „Danube Logistics”, care este investitorul și operatorul portului moldovenesc Giurgiulești.
Comentarii