‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
-1.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriDe la o subvenție luată în 2018, doi ani mai târziu ajung o companie...

De la o subvenție luată în 2018, doi ani mai târziu ajung o companie de succes

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

De la o subvenție în avans pentru un start-up, luată în 2018, 2 ani mai târziu au ajuns o companie de succes din sectorul agroalimentar. Este vorba de soții Plugaru din satul Bardar, raionul Ialoveni, care au deschis o întreprindere de procesare a cărnii chiar în localitatea de baștină.

Totul a început acum aproximativ 10 ani, povestește Olesea Plugaru. La fel ca și alți moldoveni, erau departe de casă. Impresionați de modul în care străinii țin la produsele locale și cum ei le promovează, au hotărât să vină în țară și pornească de la zero o mică afacere.

,,Am fost foarte entuziasmați de felul cum în diferite țări atât în Europa, precum și în Asia sunt administrate
măcelăriile, carmangeriile și diferite localuri unde se vând și se prepară bucate din carne. Astfel, în 2018 am decis să încercăm ceva nou la noi în Republica Moldova, și anume să lansăm o afacere în domeniul procesării cărnii afumate’’ a menționat Olesea Plugaru.

Fiind ambii ingineri de profesie, domeniul procesării cărnii a fost unul nou, chiar și până în cele mai mici detalii. Altfel spus, aproape că nu știau cu ce se mănâncă aceste bucate. 5 ani au lucrat la construcția clădirii unde azi își desfășoară activitatea.

‹ adv ›

De la stat, au beneficiat de 649 999 lei, bani cu care au cumpărat utilaj pentru procesare, afumătoare, utilaj frigorific pentru secțiile de tranșare și procesare și au dotat camerele frigorifice cu cele necesare.

Au propriile rețete pentru carnea coaptă în cuptoare care funcționează pe cărbune din lemn, folosind afumarea produsului cu lemn fructifer din cireș, măr, păr, nuc și prun.

,,Odată ce am dotat hala de producere am început procesul cel mai important, și anume, testarea produselor după rețetele elaborate. Practic, un an de zile ne-am ocupat cu testările și elaborarea planului cum ar trebui să ne mișcăm înainte. De asemenea, subvenția pentru noi a fost un
ajutor foarte important și a fost exact în momentul când deja era necesar de procurat utilajul tehnologic’’ , menționează Olesea Plugaru.

Concurența în acest domeniu fiind destul de aprigă, antreprenorii au înțeles că pentru a avea succes trebuie să fie diferiți.

„Ne-am bazat pe crearea unui produs natural, folosind metode tradiționale de afumare și coacere a produselor din carne, încercând să cultivăm la clienții
noștri consumul de produse naturale, și cel mai important, de la producătorii locali’’, susține Olesea Plugaru.

‹ adv ›

Pe lângă concurența mare din acest domeniu, o altă problemă destul de acută e lipsa brațelor de muncă calificate în domeniu. Asta a devenit o caracteristică a țării noastre zice antreprenoarea.

„Cheia succesului într-o afacere este să cântărești totul de cel puțin 10 ori, dar dacă ai ales domeniul care îți place, unica soluție este să mergi doar înainte. Doar astfel, succesul îți este asigurat’’, a conchis Olesea Plugaru.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›