‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleExportator, despre studiul CE privind calitatea mierii: În ultimii ani, nu au fost raportate...

Exportator, despre studiul CE privind calitatea mierii: În ultimii ani, nu au fost raportate cazuri de export de miere de calitate proastă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La sfârșitul lunii martie, Comisia Europeană a publicat rezultatele unei investigații ample asupra pieței mierii, în care au fost analizate mai multe loturi de miere importată, pentru a determina raportul mierii contrafăcute.

Potrivit raportului CE, o parte semnificativă a mierii importate în UE este suspectă de a nu respecta prevederile Directivei UE privind mierea 2001/110/CE și rămâne nedetectată.

Datele studiului mai relevă că, din 10 mostre cu miere moldovenească, două au prezentat suspiciune de neconformitate.

‹ adv ›

În acest context, Nicanor Negru, directorul companiei Regina Naturii – unul dintre exportatorii importanți de miere din Moldova, a ținut să menționeze, pentru Agrobiznes că, în ultima perioadă, ba chiar ani, în Republica Moldova nu au fost raportate cazuri de export de miere de proastă calitate, de către marii importatori din UE.

„Acest lucru se explică prin multitudinea de verificări și testări de laborator, care se efectuează înainte de export, dar și la import, de cealaltă parte a frontierei. Cel puțin, din propria noastră experiență, nu am riscat și nici nu vom risca cu numele și resursele financiare, ca să livrăm peste hotare un produs ce nu corespunde standardelor internaționale în materie de calitate”.

În ceea ce ține de raportul CE, în care s-a făcut mențiuni despre loturile de miere suspecte de a nu respecta prevederile, exportată din Republica Moldova, Nicanor Negru susține că s-au efectuat doar două livrări.

„În perioada menționată, au fost efectuate două livrări a câte 80 de kg de miere ambalată în borcane, iar metodele de verificare a produsului rămân absolut neclare până azi. Trebuie să menționăm că, exportul mierii, 100% naturală, așa cum o facem noi la Regina Naturii, este un proces amplu, de durată și destul de meticulos, pentru că produsul trece prin verificări acreditate național și internațional, cum ar fi: CRDV (Centrul Republican Diagnostic Veterinar), QSI și Intertek”.

Nicanor Negru a mai adăugat că, până la moment, Regina Naturii nu a avut nicio sesizare de suspecție a calității produsului și nu este vorba doar despre export, dar și cel care ajunge pe mesele consumatorilor din țară.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›