‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTop fermieri care au obținut cele mai mari recolte de sfeclă de zahăr în...

Top fermieri care au obținut cele mai mari recolte de sfeclă de zahăr în 2020

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În 2020, în Moldova sfecla pentru zahăr a fost semănată pe o suprafață de aproximativ 15000 de hectare. Aproximativ două mie de hectare au fost afectate de vânturile puternice înregistrate în timpul primăverii.

Seceta a afectat și recolta de sfeclă pentru zahăr din sezonul respectiv. Potrivit datelor oferite de către reprezentanții companiei Südzucker Moldova, fermierii care au recoltat în luna septembrie, au obținut o recoltă medie de 25-30 de tone per hectar.

La finele lunii septembrie au căzut precipitații timp de aproape 2 zile (aproximativ 32 mm), dar și în octombrie în cantitate de 82 mm, la nordul țării, care au îmbunătățit esențial starea culturii și cantitatea de sfeclă pentru zahăr recoltată ulterior.

„Ploile înregistrate la sfârșitul lunii septembrie au stimulat creșterea rizocarpilor. Astfel, producătorii care au recoltat mai târziu sfecla pentru zahăr au obținut recolte de 35-40 de tone per hectar. Recolta medie la aceștia a fost de 40 de tone. Cele mai bune rezultate pentru această cultură au fost înregistrate în raioanele Râșcani, Edineț și Ocnița. Recoltele medii obținute de fermierii din aceste regiuni au fost de peste 40 de tone per hectar”, a menționat pentru Agrobiznes Valerii Nicușor, Südzucker Moldova.

‹ adv ›

SRL Stâncăuți din satul Șaptebani, raionul Râșcani, administratorul căreia este Alexandru Irimciuc a obținut cea mai mare recoltă medie în anul 2020 – 55 de tone de sfeclă pentru zahăr pe hectar. Suprafața totală recoltată a fost de 291 de hectare.

„De pe suprafața de 30 de hectare fermierul a recoltat 61 de tone. Dacă e să vorbim de rezultate obținute de către întreprinderea Stâncăuți, acestea au fost posibile datorită faptului că fermierul a respectat tehnologia de creștere, dar și precipitațiile înregistrate au stimulat dezvoltarea culturii”.

Întreprinderile cu loturile amplasate în apropiere au obținut recolte medii de aproximativ 47 de tone per hectar.

Pe locul doi s-a clasat întreprinderea Panaxorium, satul Bădragii Vechi, Edineț, administratorul Nicolae Cobiac, care a obținut de pe 125 de hectare recolta medie 49 de tone.

‹ adv ›

SRL Dîngenarul, satul Dângeni, administratorul căreia este Igor Popov de pe suprafața de 173 de hectare a obținut o recoltă medie de 47 de tone.

SRL Vilora-V.S., proprietarul Bajereanu Victor din satul Stolniceni, Edineț a recoltat de pe suprafața de 80 de hectare o recoltă medie de 75 de tone per hectar în condiții de irigare.

Dimazcom-Nord, administratorul Mazurchevici Mihai din satul Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, de pe suprafața de 90 de hectare a obținut recolta medie de 60 de tone per hectar în condiții de irigare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›