vineri, 22 noiembrie, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Cele mai bune tehnologii de protecție a culturilor de câmp, prezentate în cadrul...

FOTO. Cele mai bune tehnologii de protecție a culturilor de câmp, prezentate în cadrul Conferinței Bayer

Recomandate

Respectarea cu strictețe a tuturor verigilor tehnologice garantează dezvoltarea unei culturi generatoare de profit. Acestea dar și alte aspecte importante pentru o agricultură performantă au fost abordate în cadrul conferinței Bayer din 21 februarie curent, dedicată culturilor cerealiere de toamnă, rapiță și porumb. Peste 200 de producători din întreaga țară au venit la seminar pentru a se familiariza cu cele mai bune tehnologii de protecție a culturilor de câmp.

Vezi și: Conferința Bayer dedicată culturilor de cereale de toamnă, rapiță și porumb

În discursul său, Igor Copacinschi, directorul Departamentului CropScience al reprezentanței Bayer în Republica Moldova, a menționat despre necesitatea de a respecta o schemă bine punctată pentru a înregistra recolte record.

„Am organizat un seminar axat pe producerea cerealelor, rapiței și managementul erbicidelor în cultura de porumb. Mesajul general, pe care am dorit să-l transmitem fermierilor prezenți a fost că și noi, în Republica Moldova, putem obține recolte frumoase, respectând niște reguli generale care vin să ajute culturile să se dezvolte corespunzător. Managementul buruienilor la porumb, dar și la celelalte culturi este un subiect la fel de important, deoarece contează mult să aplicăm o rotație și a substanțelor active nu doar un asolament al culturilor. Ne-a bucurat mult numărul mare de producători cointeresați de prezentările invitaților, care au adresat o serie de întrebări, astfel încât să aplice corect schema demonstrată în cadrul evenimentului. Pentru anul 2018, vom prezenta o inovație. Este vorba despre erbicidul Capreno, care face parte dintr-o clasă chimică nouă. Cu ajutorul acestui erbicid vom diminua riscul rezistenței buruienilor, dar și riscul acumulării substanței active în sol. Le mulțumesc fermierilor pentru că au găsit timp să fie prezenți la seminar și s-au familiarizat cu cele mai bune tehnologii de protecție a culturilor din câmp”.

Oleksandr Kuzminskyy, manager culturile cerealiere și soia Bayer Ucraina, a punctat cele mai importante aspecte legate de dezvoltarea culturilor cerealiere și metodele de intervenție pentru a înregistra rezultate remarcabile.

„În Ucraina, o atenție deosebită, este acordată culturilor cerealiere, care reprezintă o sursă importantă de venit pentru producătorii agricoli. În prezentarea mea am subliniat momentele asupra cărora, de obicei fermierii nu atrag atenția, dar care sunt foarte importante și până la urmă influențează producția și veniturile pe care le au. Chiar dacă se pare că cunoaștem totul despre cultura grâului, totuși mai avem anumite particularități, care îmbunătățite ne pot ajuta să înregistrăm o productivitate mai bună. Fiecare cultură are stadiile sale distincte de dezvoltare, de la însămânțare până la recoltare. Astfel, este important să cunoaștem ce factori și în care stadii de dezvoltare afectează cultura, sau din contra o ajută la creștere. Nu trebuie să neglijăm și aspectele ce țin de necesitatea fiecărei culturi în anumite elemente nutritive. Am accentuat, în mod deosebit, perioadele de criză caracteristice pentru fiecare cultură în parte”.

Ioan Coste, responsabil de portofoliul de produse pentru cultura de rapiță, porumb și floarea-soarelui în România, ne-a spus că i-a făcut o deosebită plăcere să vină pentru prima dată în Republica Moldova, unde a cunoscut fermieri pregătiți să aplice noile tehnologii în gospodăriile lor.

„Sunt încântat, mai ales de numărul fermierilor care au participat, de interacțiunea pe care am avut-o cu ei, pentru că au fost foarte deschiși în ceea ce privește comunicarea și acest lucru este important. Am prezentat portofoliul de produse și bunele practici din România pe cultura de rapiță, respectiv porumb, și am încercat să punctez câteva elemente specifice pentru aceste culturi. De asemenea, am vorbit despre poziționarea corectă a preparatelor pentru a obține producții cât mai ridicate raportate la condițiile climaterice din Republica Moldova. Sper că am reușit, și sper că fermierii au rămas mulțumiți de ceea ce au văzut. Cel mai important lucru este utilizarea produselor de calitate cu sursă sigură, iar producătorii știu că au și consultanță aferentă pentru utilizarea acestor preparate. Colegii din Republica Moldova sunt deschiși și competenți pentru a ajuta fermierii. Fără o echipă în spate nu se poate susține nimic, și fără produse de calitate și expertiză bună în acest domeniu nu se pot obține rezultate maxime pe care ni le dorim. Schemele prezentate sunt aplicabile și pentru Republica Moldova și se pliază foarte bine. Am punctat aspecte practice cât mai ușor de utilizat și aplicat”.

Adrian Cosor responsabil de portofoliul de produse pentru cultura de cereale, a amintit despre cele mai importante aspecte ce țin de protecția fitosanitară a culturilor cerealiere păioase și a specificat că tehnologia Bayer în România este utilizată pe scară largă, fiind cea mai de succes.

„Recomandăm fermierilor din Moldova să utilizeze produsele Bayer, cât și să respecte recomandările specialiștilor noștri, astfel au siguranța că nu greșesc și că compania livrează produse eficiente și sigure care rezolvă probleme și care prezintă soluții eficiente. În acest context, noi propunem aplicarea erbicidului Sekator cu preluare foliară rapidă, care penetreză ușor bariera constituită de stratul ceros al frunzei datorită utilizării eficiente a căilor de absorbție capilară. Acest erbicid este indicat pentru combaterea buruienilor din culturile de grâu, orz. Gama de produse include o multitudine de soluții menite să contribuie la sporirea producției”.

Adam Eugen, directorul operațional al grupului Agriscop, a comunicat pentru Agrobiznes că a avea o afacere de succes înseamnă să implementezi scheme integrale de protecție a plantelor.

„Fiind o întreprindere de producere, tradițional cultivăm culturile de grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. În cadrul evenimentului organizat de echipa Bayer, am discutat nu doar despre schemele de producție, ci și despre scheme integrale de fertilizare, completate cu cele de protecție a plantelor. Este foarte important să fim în pas cu noile tehnologii pentru că rezultatele noastre sunt direct legate de ceea ce aplicăm și dezvoltăm în afacerea noastră. Unica cale de dezvoltare și menținere pe o piață atât de competitivă cum este domeniul agricol din țara noastră este cea de a cunoaște metode și scheme care garantează rezultate record. Avem o colaborare fructuoasă cu cei de la Bayer, deja de de trei ani procurăm fungicide și soluții de protecție a cerealelor. Rezultatele nu întârzie să apară și mă refer la sustenabilitatea producției, care rămâne stabilă indiferent de condițiile meteorologice. Scopul nostru este de a înregistra cifre de producție record”.

Ion Barancean, conducătorul întreprinderii Fruct-Agroprut SRL, raionul Leova, ne-a spus că produsele administrate au o formulă inovativă, ceea ce duce la recoltarea unei roade calitative și sigure.

„Cultivăm grâu, orz, floarea-soarelui, mazăre, dar și legume în câmp deschis, cum ar fi cartofi, ceapă, usturoi. Gestionăm 10 ha de livadă de persici și 5 ha de caise. Avem un spectru mai larg de culturi pentru ca să putem acoperi și compensa investițiile. Produsele prezentate de Bayer sunt inovative pentru piața agricolă din Republica Moldova. Sunt interesat de preparatele care se administrează la rapiță și grâu. Având în compoziția sa 2-3 substanțe active, reușim să minimalizăm cheltuielile pentru procurarea produselor de uz fitosanitar. Suntem deja pregătiți pentru a începe lucrul în câmp, am contractat semințe și îngrășăminte. Ceea ce ține de erbicide vom procura pe parcursul anului, la momentul în care vom vedea deja cum se dezvoltă culturile”.

Semion Cerchez-Bălțatu, agronom protecția plantelor la compania Bayer a constat că prezența a mai mult de 200 de persoane demonstrează că a fost un eveniment de succes și că agricultorii sunt interesați de know-how.

„Produsele pe care le recomandăm ajută fermierii să înregistreze valoare adăugată la culturile pe care le cultivă. Cunoștințele noastre, adunate cu munca producătorului, contribuie la înregistrarea unui profit sigur”.

Menționăm că în timpul apropiat compania Bayer urmează să lanseze pe piața din Republica Moldova o aplicație digitală complexă destinată fermierilor. Este vorba despre aplicația Bayer AgroSolution, concepută special pentru a oferi cele mai bune soluții Bayer pentru principalele provocări cu care se confruntă fermierii. Aplicația Bayer AgroSolution furnizează suport tehnic, descriptiv și vizual (fotografii), pentru identificarea buruienilor, bolilor și dăunătorilor cheie ai principalelor culturi, facilitând alegerea celor mai potrivite soluții și servicii.

Click aici pentru a deschide Galeria Foto.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale