sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Organic Protect, reprezentantul oficial și exclusiv al Combinatului Schelkovo Agrohim din Federația Rusă

FOTO. Organic Protect, reprezentantul oficial și exclusiv al Combinatului Schelkovo Agrohim din Federația Rusă

Recomandate

Forumul internațional „Agro Business Partners – colaborare fără frontiere”, organizat de compania Organic Protect, la data de 16 februarie curent, a adunat mai mult de 120 de producători agricoli din Republica Moldova. În cadrul evenimentului a avut loc lansarea oficială a preparatelor Schelkovo Agrohim din Federația Rusă pe piața produselor de uz fitosanitar din țara noastră.

Organic Protect este compania care aspiră să devină prima din mediul agroindustrial intern, în ceea ce privește tehnologiile avansate, calitatea produselor și abordarea responsabilă față de soluționarea problemelor cu care se confruntă producătorii din Republica Moldova.

Vezi și: VIDEO. Forumul internațional AGRO BUSINESS PARTNERS, organizat de Organic Protect

Alexandru Pleșca, directorul general Organic Protect, a anunțat că compania pe care o reprezintă este reprezentantul oficial și exclusiv al Combinatului Schelkovo Agrohim din Federația Rusă, care își propune să devină partenerul de încredere al fermierilor ce cultivă diferite culturi agricole.

„Scopul evenimentului a fost prezentarea Combinatului Schelkovo Agrohim din Federația Rusă, reprezentantul oficial al căruia suntem. Schelkovo Agrohim se deosebește de alți producători de preparate de uz fitosanitar prin formula unică preparativă, prin faptul că au reușit să combine 2-4 substanțe active într-un singur produs. Prin urmare, utilizând soluțiile de la Schelkovo Agrohim putem obține rezultate mai bune la costuri mai reduse, ceea ce este foarte important pentru producătorii de la noi. Mă bucură mult faptul că am reușit să adunăm peste 120 de fermieri care s-au arătat interesați de produsele combinatului, mai mult ca atât, au adresat întrebări. Sunt sigur că clienții noștri, utilizând preparatele de la compania Schelkovo vor înregistra rezultate remarcabile”, a conchis Alexandru Pleșca.

Karakotov Salis, directorul general al Schelkovo Agrohim, a enumerat principalele realizări ale combinatului pe piața din Federația Rusă, dar și domeniile prioritare de dezvoltare.

„Astăzi, prin intermediul evenimentului facem primii pași pe piața din Moldova și dorim să devenim partenerul de încredere pentru producătorii agricoli care vor alege să utilizeze produsele de la Schelkovo Agrohim. Compania pe care o reprezint vine cu o abordare nouă, cu produse de calitate eficinte și sigure, care garantează obținerea unei roade bogate. Activitatea principală a companiei este producerea de pesticide pentru protecția culturilor agricole. Gama de produse include peste 120 de preparate printre care erbicide, insecticide, fungicide, tratanți pentru semințe, adjuvanți și feromoni. Schelkovo Agrohim deține laboratoare analitice și tehnologice de ultimă generație. Experții științifici ai companiei au dezvoltat și implementat formule unice, cu o concentrație redusă de substanțe active, dar cu o eficiență mare. Aceasta a fost posibil datorită structurii formulelor preparative care asigură o mai bună și rapidă penetrare a substanțelor active. Astfel, preparatele sunt mai ecologice, iar producătorii agricoli pot obține produse de calitate superioară la costuri mai mici”.

Elmira Iraidova, directorul comercial Schelkovo Agrohim din Federația Rusă, a relatat pentru Agrobiznes că evenimentul organizat este unul remarcant, iar compania pe care o reprezintă își propune să susţină fermierii în activitatea lor şi să le pună la dispoziţie tehnologie performantă şi soluţii avansate de protecţie a plantelor.

„Compania Schelkovo Agrohim se lansează astăzi pe piața din Republica Moldova și consider că este un eveniment important atât pentru noi, cât și pentru producătorii din Republica Moldova, care vor putea alege din multitudinea de produse pe cele mai eficiente. Moldova este una din regiunile unde ne dorim să prezentăm produsele, tehnologiile inovative care sunt deja cunoscute și aplicate în Federația Rusă, dar și rezultatele pe care am reușit să le înregistrăm. Dorim să investim nu doar în promovarea produselor, dar și în companiile care vor aplica tehnologiile recomandate de specialiștii de la noi, astfel ca prin investiții minime să se obțină rezultate remarcabile. Desigur că, producătorii agricoli nu dispun de surse suficiente pentru a se dezvolta și a aplica tehnologii scumpe, iată de ce compania vine cu o soluție pe piața din Moldova. Schelkovo Agrohim propune soluții eficiente cu investiții minime. Suntem încă la început de colaborare și spectrul produselor se va completa pe parcurs cu preparate noi. Unul dintre avantajele erbicidelor propuse de compania Schelkovo Agrohim este rezidurile minime care ramân în sol după aplicare”, a specificat Elmira Iraidova.

Irina Burea, consultant științific superior al reprezentanței Schelkovo Agrohim din regiunea Krasnodar, a apreciat numărul mare al producătorilor prezenți la eveniment și a subliniat principalele avantaje ale preparatelor care pot fi procurate prin intermediul Organic Protect.

„Am participat cu mare drag la seminarul organizat de colegii de la Organic Protect și am prezentat principalele produse care au fost deja înregistrate în Republica Moldova. Astfel, pentru utilizarea la porumb propunem erbicidul Octava, care are la bază două substanțe active, ce acționează asupra unui spectru larg de buruiene. Preparatul este pe bază de ulei ceea ce reprezintă un avantaj și îl deosebește de alte soluții de la alte companii. Uleiul face ca preparatul să pătrundă și să acționeze asupra buruienilor, astfel garantând o eficacitate de 100%. Înafară de aceasta uleiul ramâne la suprafață și împiedică evaporarea și spălarea preparatului. Un alt produs pe care l-am prezentat astăzi este destinat pentru floarea-soarelui, la fel pe bază de ulei. Considerăm necesar ca producătorii să utilizeze produse înalt eficiente cu un efect minim asupra solului și asupra culturii. Totodată, compania noastră respectă principiul pe care îl consideră determinant preț – calitate”.

Ion Hadjiu, agronom-șef al Societății ”Organic Protect”, a explicat principalele avantaje ale preparatelor noi și a anunțat despre crearea nucleelor de promovare a produselor Organic Protect în toate raioanele republicii.

„Actualmente, în Republica Moldova piața abundă de inputuri, în general și de mijloace de protecție a plantelor, în particular. Fermierii au de unde alege și sunt bombardați cu informații. Și dacă luăm în considerare că o mare parte dintre fermieri nu au studii de specialitate le vine foarte greu să se descurce în aglomerația aceasta informativă. Nu avem creșteri la roadă, mai mult avem efecte conexe cum ar fi provocări de rezistență la factorii nocivi. În acest context, Organic Protect vine cu o soluție să minimizeze efectele secundare și propune fermierilor un produs revoluționar. Prima ar fi un monitoring al situației fitosanitare din fiecare fermă, adică analize agrochimice, monitoring fitopatogen. În baza acestui monitoring se pot lua decizii de intervenție. Din multitudinea de preparate, pe lângă faptul că formele preparative deja promovate în Republica Moldova sunt depășite, ele aduc la efecte conexe prin provocări de stres la plante. Astfel, partenerii din Rusia vin cu forme noi preparative, care permit să minimizăm stresul la plante și să mărim eficacitatea, micșorând cheltuielile per total pe suprafață. Organic Protect își propune formarea unor nuclee ca metodă de promovarea a politicilor, în toate zonele țării de la care să fie colectată și repartizată apoi experiență. Sperăm că astăzi sunt prezenți anume acei fermieri care vor fi potențiali promotori ai noilor tehnologii, care a devenit o necesitate pentru Moldova”.

Vasile Lungu, doctor în biologie, președintele Societății Naționale de Agroecologie din Moldova, consilier Societatea comercială „Agro Est” SRL din raionul Glodeni, a apreciat metodele de promovare ale Combinatului Schelkovo Agrohim.

„Sunt prezent la seminarul de astăzi ca să cunosc cât mai multă informație despre produsele care se lansează pe piață. Sunt interesat, pentru că am regăsit în lista de produse soluții inclusiv pentru segmentul de agricultură organică. Gama de produse prezentate este destul de variată și cuprinde aproape toate culturile agricole anuale și multianuale care sunt cultivate în țara noastră. Totodată, pornind de la relațiile tradiționale stabilite deja cu Federația Rusă cred că produsele au viitor și își vor găsi utilizatorii. Urmează desigur să studiem detailat compoziția și modul de aplicare. Într-o piață sănătoasă orice companie serioasă are viitor. Din ceea ce s-a prezentat am văzut ca au capacități enorme de producție, au scopuri bine determinate. Reprezentanții din Rusia au un nivel de prezentare profesionist. Auditoriul a fost pregătit, și a adresat întrebări de clarificare ceea ce mă face să cred că au fost cointeresați”.

Ion Nicora, șef Direcția agricultură și cadastru, consiliul raional Drochia, ne-a spus că fermierii de la noi sunt în căutare de produse eficiente la prețuri accesibile.

„Niciodată nu este târziu să înveți ceva nou. Acest seminar ne-a prezentat produsele unei noi companii care vine pe piața din Republica Moldova. Perspectiva companiei este una bună pornind de la gama soluțiilor incluse în portofoliu, care ar contribui la maximizarea rezultatelor obținute, cât și calitatea roadei, pentru că în ultima perioadă de timp nu este nevoie doar de cantitate, dar vorbim până la urmă de calitatea produsului final și de prețul pe care îl putem cere. Dacă prețul de comercializare este unul competitiv atunci avem și rezultate bune cu care ne putem mândri. Consider benefic existența pe piață a mai multor companii care comercializează produse fitosanitare, astfel producătorul are posibilitatea să aleagă ceea ce e mai pozitiv și mai bun pentru proprietatea sa. Ne dorim să realizăm o colaborare frumoasă”.

Gheorghe Panfil, directorul întreprinderii „Agro-Panfil” din satul Plop, raionul Donduşeni, a comunicat că este mereu în căutarea produselor noi, care contribuie la realizarea unei roade de calitate și competitive.

„Am venit la seminarul de astăzi pentru că sunt interesat de tot ce apare nou. Am văzut prezentarea unei companii noi care propune pesticide pentru agricultorii de la noi. Am dorit să cunoștem modul de promovare a preparatelor și desigur ne interesează și prețurile. Consider că orice companie care produce trebuie să efectueze și cercetări în domeniu. Aceste preparate, cu siguranță că o să-și găsească utilizatorii, dar mai întâi de toate trebuie să le testăm că să ne convingem de eficacitate”.

Organic Protect se orientează spre nevoile clienților oferind soluții inovatoare și eficiente, combinate cu prețuri rezonabile. Organic Protect face parte din SG Holding, un grup de companii ce oferă produse și servicii pentru producătorii agricoli.

Click aici pentru a deschide Galeria Foto.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale