‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIndicele FAO pentru prețurile la alimente se menține constant în luna august

Indicele FAO pentru prețurile la alimente se menține constant în luna august

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a rămas stabil în luna august, prețurile la cereale au crescut, în timp ce prețurile la uleiurile vegetale și la zahăr au scăzut.

Indicele a atins 167,6 puncte în luna august, practic neschimbat față de estimarea revizuită pentru luna iulie, fiind cu 5,4% mai mic decât nivelul său din august 2017.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a crescut cu 4,0% în cursul lunii, prețurile la grâu crescând de două ori mai mult, din cauza deteriorării perspectivelor culturilor în Uniunea Europeană și în Federația Rusă. Cotele internaționale la porumb au crescut cu peste 3,0%, în timp ce prețurile la orez au scăzut în cursul lunii.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 2,6% față de luna iulie, apropiindu-se de cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, deoarece cotațiile la uleiul de palmier, soia și la uleiul de floarea-soarelui au scăzut pe fondul tendințelor favorabile de producție și, în cazul uleiului de palmier, a cererii slabe de import la nivel mondial.

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a înregistrat în luna august cel de-al treilea declin lunar consecutiv, scăzând cu 1,5% pe fondul unor scăderi ale pieții în această perioadă. Deși condițiile meteo secetoase pot afecta negativ creșterea producției de lapte în unele părți ale Europei și Australiei, perspectivele de producție în Noua Zeelandă se îmbunătățesc.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 5,4 la sută față de luna iulie, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, în principal datorită deprecierii valutelor naționale ale Braziliei și Indiei.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la carne a rămas în linii mari neschimbat pe parcursul lunii, cotele la carnea de porc și carnea de ovine au crescut pe baza unei cereri puternice de import din China, compensând scăderea prețurilor la carnea de pasăre și bovine, acestea din urmă fiind sub presiune din cauza ofertei mari pentru export din SUA.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›