‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 26 decembrie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleIstoria fermierului din SUA care a doborât recordul mondial la porumb neirigat, implementând No-till

Istoria fermierului din SUA care a doborât recordul mondial la porumb neirigat, implementând No-till

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Deținătorul recordului mondial la recolta de porumb crescut fără irigare, Russell Hedrick, care implementează sistemul No-till și practici ce țin de agricultura regenerativă, are un parcurs destul de interesant de urmărit pentru cei interesați de cele două sisteme menționate.

Hedrick a stabilit un nou record mondial în 2022 cu recolta de 459,51 busheli pe acru obținută pe terenuri neirigate, fiind premiat la Concursul de recoltă a cultivatorilor de porumb din Carolina de Nord. Detalii despre recordul stabilit – pe acest link.

Russell Hedrick a început activitatea în agricultură în anul 2012, cu doar 30 de acri. Despre începutul activității fermierul menționează următoarele:

„Când am început, fermierii din zonă au spus că avem nevoie de un tractor de 150 de cai putere și discuri. Nu ne puteam permite echipamentul de prelucrare a solului, dar am fost norocos să am un mentor fantastic care ne-a pus în direcția corectă încă de la început”, povestește Russel Hedrick.

‹ adv ›

În primul său an, Hedrick a practicat 100% No-till și a semănat culturi de acoperire pe o parte a terenului său.

„Am încercat un amestec de culturi de acoperire de 6 sau 7 specii. Pe atunci, mulți oameni credeau că suntem nebuni”, spune Hedrick

Amestecul inițial a constat din secară, ovăz, triticale, leguminoase, trifoi incarnat și ridiche oleaginoasă. Hedrick a comparat randamentele pentru boabele de soia cultivate cu culturi de acoperire cu cele cultivate fără și a observat o diferență semnificativă: producții mai mari unde au fost semănate culturi de acoperire și suprimarea buruienilor îmbunătățită semnificativ.

„Am început primul an cu producții mai mari decât media județului. Asta chiar m-a aprins să continui să cresc și să încerc lucruri noi pentru a îmbunătăți sănătatea solului”.

Fermierul menționează faptul că unul dintre cele mai importante aspecte în obținerea recoltelor ce ajung să fie declarate drept record este fertilizarea corectă a culturilor, intervenind în momentul optim.

‹ adv ›

Totodată, pe câmpurile pe care le are în gestiune și-a stabilit câteva reguli importante: cultivarea culturilor de acoperire, semănatul direct în culturile de acoperire verzi, pășunatul animalelor pe terenuri și o diversitate mare de specii în asolament.

„Fermierii ar trebui să-și amintească că practicile de sănătate a solului nu sunt niște gloanțe de argint și unele necesită timp pentru a se stabili. Când începeți pentru prima dată, încercați No-till sau culturile de acoperire pe 10-20% din teren. Este ușor de gestionat și vă lasă o plasă de siguranță, dacă nu obțineți rezultatele economice cu care doriți să începeți”.

În 2014, Russell a integrat vitele în fermă, iar acum crește culturi de acoperire pentru sezonul cald și rece, pentru ca acestea să pască permițându-i să utilizeze fiecare acru și să crească profiturile pentru ferma sa.

Operațiunea sa se concentrează pe maximizarea profiturilor și pe marketingul direct către consumator pentru toate produsele sale.

„Culturile de acoperire sunt un instrument, la fel ca și No-till. Cele două trebuie să lucreze împreună. O practică importantă este utilizarea amestecurilor de specii. Utilizez cinci plante diferite: secară, triticale, ovăz, trifoi incarnat și ridiche oleaginoasă, care ajută la formarea nutrienților solului, umiditate și creșterea materiei organice”, menționează Hedrick Russel.

‹ adv ›

În anii secetoși, fermierul menționa că fără culturile de acoperire nu ar fi putut recolta porumbul și soia.

Pentru parcelele pe care le-a dedicat testării în cadrul concursului, acesta a monitorizat permanent culturile și a asigurat o fertilizare diferențiată, în funcție de necesități.

„Mulți oameni nu înțeleg exact cum s-a întâmplat acest sezon. Nu există un singur lucru, dar cu siguranță „ne hrănim plantele cu lingura”. De obicei, pe 90% din hectarele noastre de porumb avem cel puțin două treceri. Pe parcelele destinate concursului, nu este neobișnuit să ai 6-7 treceri și să fertilizezi plantele exact cu dozele cerute”, spune Hedrick.

Hedrick este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și neobișnuită a No-till.

„Când am început să cultivăm, de obicei, erbicidam cultura de acoperire înainte de semănat. Cu timpul, am început să înțelegem că există o mulțime de beneficii în favoarea de a lăsa culturile de acoperire să acopere cât mai mult timp solul în sezon. Acum, abordarea noastră s-a schimbat. Semănăm în tot ceea ce este verde și în picioare. Distrugem cultura după ce terminăm semănatul. Asta ne-a oferit beneficiul maxim în ce privește biomasa și azotul”, explică Russell Hedrick.

Precum am menționat, fermierul a integrat animalele în fermă, iar pășunatul controlat în ajută mult în obiectivele pe care le are.

„Pășunatul terenurilor cultivate îmbunătățește fertilitatea solului prin creșterea densității microbiene a solului și a materiei organice datorită adăugării de gunoi de grajd. De asemenea, poate oferi beneficii semnificative pentru fermierii care folosesc culturi de acoperire și metode de cultivare fără lucrarea solului, deoarece animalele pot pășuna culturile de acoperire în timp ce își integrează ușor gunoiul de grajd în sol cu copitele lor. Tehnicile de pășunat controlat și de rotație a culturilor funcționează cel mai bine pentru a evita supracompactarea solului”.

În 2017, a câștigat concursul North Carolina Corn Yield, devenind prima persoană care a câștigat concursul folosind practici regenerative.

„Sunt atât de multe lucruri pe care le-am învățat de la mulți oameni diferiți și le-am încercat. Ne-a luat 4-5 ani să găsim acel punct favorabil pentru a vedea rezultatul practicilor pe care le folosim. Nu există o modalitate corectă unică de a face ceva. Trebuie doar să faci tot ce poți și să încerci să faci mai bine în fiecare an. Atâta timp cât ai progrese, nimeni nu-ți poate reproșa nimic”, a conchis fermierul.

Surse:

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›