Iurie Bivol de mai mulți ani produce diferite culturi în sere și struguri în câmp deschis. Inițial, creștea roșii pe care le comercializa în mare parte pe piața rusă.
După ce pe piață au apărut mai mulți concurenți, iar oferta a crescut considerabil, s-a reprofilat spre producerea castraveților.
Spre regret însă, nici acest sector nu s-a dovedit a fi unul în care se merită de investit pentru o perioadă mai lungă de timp, în condițiile în care castraveții erau comercializați pe piața internă, unde producătorii autohtoni au ajuns a fi afectați de importurile din Ucraina.
Într-un final, a inițiat producerea strugurilor în sere, iar spațiul dintre rânduri a decis să-l utilizeze rațional, cultivând culturi cum ar fi cartoful și leușteanul.
Serele sunt amplasate în raionul Ialoveni.
Strugurii produși în sere apar pe piață cu aproximativ 2 săptămâni mai devreme decât cei produși în câmp deschis. Iurie Bivol spune că au fost mai multe motive de a trece la producerea strugurilor în seră.
În acest an vor obține o recoltă de aproximativ 80 de tone de cartofi și 80 de tone de struguri.
Cartofii sunt vânduți la piața agricolă, dar ajung și în rețelele de supermarketuri. Strugurii urmează a fi recoltați în luna iulie. Producătorul speră mult ca acest sezon să fie unul favorabil.
Comentarii