Și-a învins frica de albine și este pregătită să-și pună pe picioare o afacere apicolă. După doi ani de studii la Școala Profesională din comuna Bubuieci, Marinela visează, cu susținerea părinților, să devină o apicultoare de succes.
De mică își dorea să devină croitoreasă, până în ziua în care a mers cu familia în vizită la moșul ei, care are o prisacă.
Încă din primele zile de studii de la Școala Profesională din Bubuieci, care este singura școală VET din Moldova unde se predă apicultura, tânăra a înțeles că a făcut o alegere bună:
Marinela este un model demn de urmat, ea a fost una dintre cele două fete din numărul total de absolvenți ai meseriei apicultor. La școală a înțeles că apicultura se potrivește bine și femeilor, și femeile pot fi apicultoare profesioniste și dedicate prisăcii.
De mare ajutor i-a fost și îi este în continuare experiența pe care o obține de la antreprenorii deja lansați în domeniu. Anul acesta face practica la Stupina din Codrii Moldovei a lui Eugen și Victoria Sobol, care au doar cuvinte de laudă pentru Marinela.
Sectorul apicol din Moldova este în continuă dezvoltare, deoarece mierea produsă este de o înaltă calitate, iar piața cunoaște o creștere constantă.
‹ adv ›
În Moldova există peste 6.500 de apicultori, dintre care, conform estimărilor Agenției Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, doar în jur de 7 la sută sunt femei care gestionează prisăci.
Comentarii