Cooperativele au devenit o necesitate economică socială, oferind agricultorilor la scară mică o alternativă viabilă pentru a deveni competitivi cu agenții economici la scară largă și a spori abilitățile de negociere în raport cu furnizorii de materiale și piețe agricole.
În acest context, Federația Națională a Fermierilor din Moldova (FNFM), în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și cu suportul financiar din partea proiectului „Asistență tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)” a organizat un seminar de instruire pentru membrii consiliilor a cinci cooperative.
Seminarul de instruire s-a desfășurat în perioada 6-7 decembrie 2018 la Chișinău, având drept scop consolidarea abilităților de management a personalului din cinci cooperative de întreprinzător, create cu sprijinul FNFM.
Seminarul de instruire a fost moderat de un expert în aspecte juridice privind activitatea cooperativelor și un expert în planificarea afacerii și a cuprins o serie de subiecte, inclusiv cadrul juridic local, principiile de organizare, regulamentele interne și drepturile și obligațiile membrilor cooperativelor de întreprinzător.
Participații din afara orașului Chișinău au fost cazati la hotelul Institutului Muncii, fapt care a contribuit, de asemenea, la schimb de opinii și idei între membrii consiliului.
Comentarii