Această idee ar putea fi valabilă pentru toate ţările ce exportă mierea în UE, inclusiv şi pentru Moldova. Lucrul cu furnizorii şi logistica este destul de complicat în industria alimentară, dar datorită ideei lansate în München, problema poate fi soluționată. Mierea va putea fi livrată uşor, prin poştă, direct consumatorului şi nu vor mai fi necesare borcanele fragile din sticlă, scrie ituade.com.ua.
Mierea produsă în Germania este destul de scumpă, mai ales cea de calitate. În magazine miere se comercializează cu 2-3 euro/0,5 l, însă aceasta reprezintă un amestec de apă şi zahăr. Mierea calitativă este produsă prin amestecul mierii germane cu cea importată. În anul trecut, Germania a importat 87 756 de tone de miere în valoare de 259 de milioane de euro. Germania importă mierea din Argentina (14 097 tone), Mexic (13 692 tone) și Ucraina (13 098 tone).
Mierea este un produs la fel de pretenţios ca şi cumpărătorul ei. Unii preferă mierea din supermarket, alţii de la producătorii regionali. Plicul sigilat asigură mierii condiţii bune de păstrare şi transport. Ideea este bună nu doar pentru că facilitează transportul, dar şi atrage mai mulţi cumpărători, ce preferă un produs cu istorie, nu ceva banal de pe raftul magazinului.
Comentarii