‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
5.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParticularitățile raporturilor de muncă în agricultură – training online

Particularitățile raporturilor de muncă în agricultură – training online

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agricultura este domeniul care implică un număr semnificativ de persoane ocupate în câmpul muncii. Potrivit datelor, sectorul horticol din țara noastră ar avea nevoie, anual, de aproximativ 153 de mii de muncitori zilieri pentru efectuarea lucrărilor tehnologice.

Deși acum doi ani, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2018 privind exercitarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, aceasta nu motivează muncitorii necalificați să se angajeze, iar procedurile de evidență și raportare sunt complicate atât pentru producători, cât și pentru zilieri.

În acest context, Camera de Comerț și Industrie organizează un training online dedicat operatorilor din domeniu, companiilor și oamenilor de afaceri din agricultură, fermieri, prestatori de servicii în agricultură, manageri, juriști, dar și economiști, în cadrul căruia se vor aborda următoarele aspecte:

‹ adv ›
  • apariția, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor juridice de muncă în agricultură. Reglementări imperative ale Codului Muncii;
  • raporturi atipice de muncă: cum „lucrează” Legea zilierilor; cine poate lucra ca zilier și ce trebuie să știe compania beneficiară pentru a putea angaja personal zilier;
  • munca prestată în baza contractelor civile de prestări de servicii sau de executare a lucrărilor;
  • documentarea raporturilor de muncă atipice. Gestionarea Registrului de evidență a zilierilor;
  • remunerarea muncii prestate în agricultură. Garanții sociale și medicale;
  • controlul de stat și modul de constatare a abaterilor contravenționale. Soluționarea litigiilor iscate din raporturi de muncă în agricultură.

Trainingul va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie curent, începând cu ora 10:00. Doritorii se pot înscrie online la seminar. Taxa de participare constituie 550 de lei, iar pentru membrii CCI este de 450 de lei.

În calitate de trainer va fi Olga Țurcanu, formator CFA, expert în domeniul legislației muncii, standarde de calitate.

NOTĂ: Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri: Ludmila Botoșan, Inesa Iordatii, tеl./fax: (022) 23-52-94, 069800112

‹ adv ›

‹ adv ›

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›