‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
-0.8 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru prima dată, în Moldova se utilizează pelicula Fleece pentru a proteja sfecla de...

Pentru prima dată, în Moldova se utilizează pelicula Fleece pentru a proteja sfecla de zahăr

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În premieră pentru Republica Moldova, unele întreprinderi specializate în producerea sfeclei de zahăr vor utiliza pelicula Fleece pentru a proteja rizocarpii de sfeclă de temperaturile reduse.

Compania Südzucker a cumpărat în acest sezon pelicula Fleece pentru a acoperi materia primă care va fi plasată la marginea câmpurilor și va fi transportată ulterior la fabricile de prelucrare.

„Pelicula Fleece protejează sfecla de îngheț, soare, precipitații, rizocarpii își păstrează conținutul de zahăr, permițând, în același timp, schimbul de gaze dintre rizocarpi și mediu, adică respirația. Această măsură este necesară din cauza recoltelor mari, în ciuda secetei prelungite de toamnă. Astfel, campania de prelucrare a sfeclei de zahăr, la fel ca în toată Europa, este estimat să dureze până în jurul datei de 15 ianuarie”, explică Valeriu Nicușor, reprezentant Südzucker Moldova.

Un avantaj esențial al peliculei este acela că, într-un final, procesatorii au parte de materie primă de calitate, astfel încât are de câștigat și fermierul, obținând un preț mai bun.

‹ adv ›

Totodată, graficul de livrare fabricilor de procesare poate fi adaptat capacităților.

În cazul precipitațiilor, pelicula Fleece împiedică pătrunderea umidității la materia primă. Fleece-ul păstrează calitatea sfeclei. Totodată, oferă protecție de înghețuri de până la -70C. În Germania, această tehnologie este utilizată de mai mulți ani, în Republica Moldova nu a fost folosită, deoarece nu exista necesitate. În anul precedent, campania de recoltare și transportare către fabrici s-a finalizat la data de 1 decembrie, în anul curent, va dura mai mult”. 

Amintim că, potrivit estimărilor companiei Südzucker Moldova, recolta totală de sfeclă de zahăr în țară va constitui circa 750 de mii de tone, iar productivitatea medie la hectar va fi de 45-55 de tone, în funcție de regiune.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›