‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 24 decembrie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePetru Sacara, apicultor: „Este regretabil că unii comercianți încearcă să profite și majorează prețurile”

Petru Sacara, apicultor: „Este regretabil că unii comercianți încearcă să profite și majorează prețurile”

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Tot mai mulți consumatori informează despre faptul că, prețurile la produsele alimentare s-au majorat. Contactat de Agrobiznes, Petru Sacara, apicultor din Basarabeasca ne-a spus că, este regretabil faptul că unii comercianți încearcă să vândă mai scump, dar și consumatorii trebuie să înțeleagă că produsele apicole, ca să fie efective, trebuie consumate permanent, nu doar atunci când ne confruntăm cu anumite probleme de sănătate.

„Referitor la comercializarea mierii, cred că unii vânzători profită de situația creată. Este important ca oamenii să înțeleagă că dacă nu ai imunitatea bună, deja formată, atunci în 3 zile nu o soluționezi cu un borcan de miere, polen, cătină sau lăptișor. Consumatorii trebuie să știe că doar consumând permanent produse apicole putem conta pe un efect asupra sănătății. Să profiți acum de situația creată, de spaima și panica oamenilor cred că este josnic. Dar în mod special, acest lucru îl fac comercianții și nu apicultorii”.

Apicultorul ne-a spus că el comercializează mai mult online, dar face și livrări clienților săi.

„Comercializăm mierea online, facem livrări clienților. Nu am majorat prețul, pentru că înțelegem foarte bine care este situația. Mai mult ca atât, pentru cumpărătorii, care considerăm noi că nu prea se descurcă, au lipsă de finanțe, le facem anumite reduceri. Cu toții avem nevoie de sănătate și nu cred că este cazul să ne folosim și să majorăm prețul”.

În ceea ce privește epidemia Covid-19, apicultorii din țara noastră încă nu sunt afectați, dar ar putea apărea probleme dacă va evolua epidemia, crede Petru Sacara.

„Mă refer că ar putea fi oprită circulația și nu știu cum vom proceda cu familiile de albine. Atunci vom simți și noi efectele acestei epidemii așa cum se întâmplă în țările vecine, cu părere de rău”.

‹ adv ›

La moment, apicultorii au de realizat mai multe lucrări în stupină, pentru că de acestea depind foarte mult rezultatele de la sfârșit de an.

„Avem foarte mult de muncă în stupină, pentru că rezultatele pe care le vom înregistra depind foarte mult de lucrările pe care le vom face acum. Este important să hrănim și să îngrijim familiile individual. Am început pregătirile pentru creșterea reginelor si înmulțirea familiilor”.

Petru îi îndeamnă pe apicultorii din țară să fie prietenoși și să se ajute reciproc.

„Consider că trebuie să înțelegem cu toții că, planurile noastre pot fi spulberate în orice moment. Astfel, îndemn apicultorii să fie prietenoși și mai mult, să se ajute reciproc, ca împreună să depășim această încercare complicată. Nu cred că o să vină cineva străin să ne facă munca în locul nostru, chiar dacă se vorbește în ultimul timp despre multe proiecte grandioase, până acum am văzut doar vorbe, care nu se adeveresc și cu fapte”.

Amintim că, epidemia de coronavirus a afectat sectorul apicol din China, care se plasează pe primul loc în topul celor mai mari producători de miere din lume. Totodată, conducerea Asociației Apiculturilor din China au anunțat că producția de miere va scădea.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›