‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePiața mondială a produselor agricole. Cum s-au schimbat prețurile și ce tranzacții au avut...

Piața mondială a produselor agricole. Cum s-au schimbat prețurile și ce tranzacții au avut loc

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul pentru grâu a încheiat săptămâna pe o notă pozitivă vineri. Cererea pe piața internațională este ridicată, lucru confirmat de decizia Algeriei de a lansa o nouă ofertă și cererea tot mai mare din partea Chinei.

Din cauza pandemiei, problemele legate de logistică în Franța rămân actuale: în țară nu există suficienți șoferi de camioane, iar unele regiuni au probleme legate de livrare. Astfel de dificultăți au fost înregistrate și în America de Sud. Efectele pandemiei continuă să afecteze toate piețele.

Potrivit analizei Agritel, prețul petrolului și bursele în această dimineață au înregistrat noi reduceri. În Statele Unite nu a fost stabilit un plan de redresare economică. Euro s-a întărit față de dolar și începe săptămâna cu raportul 1,0750.

Pe piața internațională a avut loc comercializarea a 756.000 de tone de porumb american în China, iar Turcia a lansat licitație pentru 200.000 de tone de grâu.

În Maroc, taxele zero de import pentru grâu au fost prelungite cu încă 45 de zile, până la 15 iunie, pentru a asigura aprovizionarea. Marocul se confruntă cu o secetă severă, iar autoritățile țării au redus recolta prognozată la 4 milioane de tone față de 5,2 milioane de tone din anul trecut.

Franța planifică continuarea însămânțării câmpurilor cu orz în această săptămână, datorită condițiilor meteorologice mai uscate. Până la 16 martie, au fost semănate 40% din suprafețe, față de 97% din anul trecut.

‹ adv ›

Prețurile pentru rapiță s-au redus spre sfârșitul săptămânii.

Piața SUA

Prețurile pentru soia au crescut brusc vineri, iar această tendință a fost confirmată în această dimineață. China a revenit pe piață, iar în porturile din America de Sud au apărut unele probleme, în special, sunt raportate apeluri pentru greve în Brazilia și Argentina.

‹ adv ›

Piața porumbului rămâne instabilă. În ciuda vânzării a 756.000 de tone către China, problemele din sectorul de producere a etanolului fac presiune asupra prețurilor.

Prețurile grâului (recolta din 2019) continuă să crească din cauza problemelor curente de aprovizionare. Vineri, fondurile au fost neto-vânzători a 10.000 de loturi de porumb și cumpărători a 14.000 de loturi de soia și 4.500 de grâu.

Piața Mării Negre

Chiar dacă este înregistrată o perioadă dificilă, exporturile din regiunea Mării Negre rămân puternice. Astfel, în ultima săptămână, Ucraina a exportat 1,2 milioane de tone de cereale, inclusiv 835.000 de tone de porumb, 284.000 de tone de grâu și 59.000 de tone de orz. 2 loturi de porumb au fost expediate în China.

Volumul exportului săptămânal total din Rusia, potrivit datelor intermediare, a fost de două ori mai mic – 602.000 tone, inclusiv 414.000 tone grâu, 73.000 tone porumb și 115.000 tone orz.

FOTO: news.bitcoin.com; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›