‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 20 decembrie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPregătiri pe ultima sută de metri: Participanții Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol au ajuns...

Pregătiri pe ultima sută de metri: Participanții Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol au ajuns la Chișinău

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Începând de miercuri, 5 septembrie, Republica Moldova devine pentru 3 zile capitala mondială a turismului vitivinicol. Oferta țării noastre în domeniu va fi cunoscută și apreciată de cei peste 200 de participanți, veniți din circa 60 țări ale lumii la Conferința Globală a Turismului Vitivinicol (CGTV), organizată în premieră în Moldova, sub egida UNWTO. Agrobiznes este Partener Media al evenimentului.

Oaspeții de rang înalt şi personalităţile-cheie ale sectorului industriei turistice mondiale au ajuns deja la Chişinău. Familiarizarea participanților cu oferta turistică a țării noastre va începe cu un șir de evenimente organizate în ajunul deschiderii CGTV. Destinaţia zilei de astăzi este din categoria „artileria grea” – vinăria „Mileștii Mici” – unde oaspeţii vor beneficia de un tur ghidat și o degustație de vinuri. Patrimoniul „Mileștii Mici” nu poate lăsa indiferent pe nimeni dintre cei care trece pragul vinăriei. „Colecția de Aur”, depozitată în tunelurile subterane cu o lungime de 200 de kilometri, a fost inclusă în 2005 în Cartea Recordurilor. Cele peste 1.5 milioane de sticle cu cele mai selecte vinuri sunt păstrate la o adâncime de 80 de metri.

Ulterior, oaspeții vor participa la un dineu de „Bun Venit”, organizat în stilul „Vernisajului Vinului” la Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, cu susţinerea Oficiului Național al Viei și Vinului.

Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții din Moldova: „Se întâmplă adesea ca turiștii străini care ne vizitează țara să o numească „perlă nedescoperită”. În această sintagmă se ascunde potențialul neexplorat al ofertei noastre turistice, pe care vrem să-l valorificăm atât pe plan extern, cât și intern. Prin găzduirea Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol, Republica Moldova își deschide larg ușile pentru profesioniștii din domeniu, oferindu-le o platformă de discuţii, de schimb de experiență pe cele mai actuale subiecte din industria turismului, dar şi o oportunitate de a descoperi o nouă destinaţie, ce merită să se regăsească pe harta mondială a turismului vitivinicol. Suntem o piață emergentă, mai avem de urcat un șir de trepte pentru a face față celor mai sofisticate așteptări, dar, în același timp, suntem deja pregătiți să oferim experiențe turistice de nișă. Iubitorii de aventură, cei dornici să savureze bucate delicioase şi un un pahar de vin de calitate în compania unor oameni ospitalieri, sunt îndemnaţi să exploreze Moldova autentică. Podgoriile, localurile vitivinicole au găzduit mai multe nunți transfrontaliere, lăsând în memoria nuntașilor amintiri extraordinare despre Moldova. Ecoul ospitalității noastre s-a răspândit în lume şi a venit timpul să promovăm și ofertele turistice propriu-zise. În următoarele zile, vom demonstra participanților și presei străine potențialul turistic existent și vom articula dorința noastră de continuă dezvoltare prin promovare și atragere de investiții în domeniul turismului”.

‹ adv ›

Timp de trei zile, participanții la eveniment vor avea posibilitatea să „guste” din oferta turistică vitivinicolă a țării, vizitând mai multe vinării și complexe turistice din țară. Inaugurarea oficială a evenimentului va avea loc mâine, la Castel Mimi – primul și cel mai impozant „chateau” vitivinicol din Moldova.

Conferința Globală a Turismului Vitivinicol reprezintă o ocazie unică pentru țara noastră de a se propulsa în topul destinațiilor mondiale, alături de „titani” ai turismului mondial.

Evenimentul este organizat  în premieră în Moldova, de către Agenția de Investiții – autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului RM, sub egida Organizației Mondiale a Turismului, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), în colaborarea cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanațat de USAID și Guvernul Suediei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›